manfred1 Napisano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Kupiłem nowy rower Fuji GranFando. Chciałbym wyregulować przednią przerzutkę R-7000. Problem polega na tym iż na górnym blacie nie ma trymowania a raczej jest ale zakres dosłownie 1 mm. Pobrałem manualną instrukcje ze strony Shimano ale nie bardzo rozumiem etap regulacji z dostrajaniem. Może ktoś dysponuje filmem na którym jest pokazana regulacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Nie masz przypadkiem za mocno ograniczonej przerzutki na śrubie? Wykręcić śrubę, poluzować linkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manfred1 Napisano 9 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Linka była zamocowana oryginalnie. Ale jak dałem w tylnej przerzutce na najmniejszą koronkę a z przodu na największy blat to łańcuch ocierał o ramię przerzutki. Wyregulowałem to śrubami L i H. Tak samo wyregulowałem tymi śrubami łańcuch który z tyłu był na największej koronce z z przodu na mniejszym blacie. Nie ruszałem w ogóle linki. I po tych moich cudach znikło trymowanie. Jeszcze muszę sprawdzić wskaźnik naprężenia linki czy jest poprawnie ustawiony. Chyba znalazłem poradnik u Szaja może nie 105 ale podobnie rozwiązany problemRegulacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Odkręcasz linkę, ustawiasz zakresy, przykręcasz linkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.