kakulukia Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Hej Jestem na etapie poszukiwań e bike. Jazda głównie po mieście ( czasami sporadyczna jazda poza miasto) około 20km dziennie. Zastanawiam się nad dwoma modelami pierwszy to Romet ERT 100 i drugi to Focus Jarifa2 EX Active. Mój budżet za całość wynosi max 6500 zł ( wyżej wymieniony Romet i Focus mogę uzyskać z dużą zniżką za 6000-6500 zl). Czy za takie pieniądze gotowce mają sens czy lepiej złożyć coś samego, jakiś rower do 3k i drugie tyle za system(Zainteresowany jestem raczej legalnym podejściem czyli 250W i 25km/h.). Aktualnie jezdze na budzetowym crossie z decathlonu riverside 500 i kultura jazdy oraz trwalosc sa mocno niezadowolajce. Zalezy mi zeby komfortowo bez szalenstw i potu dojechac 10 km do pracy. Bardzo proszę o pomoc w wyborze wiem, ze podobne watki juz byly, ale nie widzialem zestawien obejmujacych wyzej wymienione rowery Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez kakulukia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Centralny silnik to dużo lepsze rozwiązanie niż jakieś "systemy" do konwersji. Więc kwestia wyboru z powyższych rowerów. Porównujesz rowery z dwóch różnych półek - miejski i górala. Jak chcesz tym jeździć do pracy to z tych dwóch Romet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakulukia Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Wielkie dzieki za odpowiedź. Czy jestem coś lepszego w stanie znalezc oprocz tych modeli co wskazalem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Nie wiem. Podajesz rowery z okolic 8-9 tysięcy, z centralnym silnikiem, pisząc że możesz je mieć w okolicach 6 tysięcy. W przypadku tej wyższej kwoty można szukać innych modeli ale nie mam zielonego pojęcia czy też kupisz je w tak dobrej cenie, więc polecanie czegokolwiek nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakulukia Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Dzięki za odpowiedź. Zdecyduje się na w/w Rometa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarli02 Napisano 28 Września 2020 Udostępnij Napisano 28 Września 2020 (edytowane) Cóż, miałem podobny dylemat w sierpniu i w końcu zdecydowałem się na używaną Gazelle Orange C8 Bosch. W tej chwili zrobiłem już ok 1500 km (Bornholm!!!) i jestem baaaardzo zadowolony. Trzeba poszukać dobrego, sprawdzonego sprzedawcę i rower sprawdzić - tak jak przez wtyk OBD w autach, tak w tych Boschach można sprawdzić ilość ładowań, przebieg, całkowity czas pracy na baterii, i.t.p... Mam już swoje latka, przebytych sto choróbsk i jak w Holandii machnąłem się "analogowym" C8 z Hagi do Amsterdamu (50-60 km) i MUSIAŁEM wrócić (bus i zakwaterowanie) w burzy, deszczu zacinającym prosto w paszczę i zapadającej ciemności, to decyzja zapadła natychmiast - e-bike i koniec... Edytowane 28 Września 2020 przez czarli02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 29 Września 2020 Udostępnij Napisano 29 Września 2020 To na ebajku deszcz nie zacina prosto w paszczę i nie zapada ciemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 29 Września 2020 Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Do opisanych zastosowań i za podaną cenę brać Rometa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostia Napisano 26 Października 2020 Udostępnij Napisano 26 Października 2020 w cenie ok 6000 można dostać ubiegłorocznego krossa transhybrida 2,0 shi,manpo steps ładny rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakulukia Napisano 26 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2020 Temat do zamkniecia raczej, mimo decyzji o elektryku rometa, musialbym czekac na rower do konca grudnia. Wiec zdecydowalem sie "tymczasowo " na gravela i... to byl chyba najlepszy wybor ostatnich lat i zdecydowanie odpuszcze ebike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi