kakulukia Napisano 8 Sierpnia 2020 Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Hej Jestem na etapie poszukiwań e bike. Jazda głównie po mieście ( czasami sporadyczna jazda poza miasto) około 20km dziennie. Zastanawiam się nad dwoma modelami pierwszy to Romet ERT 100 i drugi to Focus Jarifa2 EX Active. Mój budżet za całość wynosi max 6500 zł ( wyżej wymieniony Romet i Focus mogę uzyskać z dużą zniżką za 6000-6500 zl). Czy za takie pieniądze gotowce mają sens czy lepiej złożyć coś samego, jakiś rower do 3k i drugie tyle za system(Zainteresowany jestem raczej legalnym podejściem czyli 250W i 25km/h.). Aktualnie jezdze na budzetowym crossie z decathlonu riverside 500 i kultura jazdy oraz trwalosc sa mocno niezadowolajce. Zalezy mi zeby komfortowo bez szalenstw i potu dojechac 10 km do pracy. Bardzo proszę o pomoc w wyborze wiem, ze podobne watki juz byly, ale nie widzialem zestawien obejmujacych wyzej wymienione rowery Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez kakulukia Cytuj
MikeSkywalker Napisano 8 Sierpnia 2020 Napisano 8 Sierpnia 2020 Centralny silnik to dużo lepsze rozwiązanie niż jakieś "systemy" do konwersji. Więc kwestia wyboru z powyższych rowerów. Porównujesz rowery z dwóch różnych półek - miejski i górala. Jak chcesz tym jeździć do pracy to z tych dwóch Romet. Cytuj
kakulukia Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Napisano 8 Sierpnia 2020 Wielkie dzieki za odpowiedź. Czy jestem coś lepszego w stanie znalezc oprocz tych modeli co wskazalem ? Cytuj
MikeSkywalker Napisano 8 Sierpnia 2020 Napisano 8 Sierpnia 2020 Nie wiem. Podajesz rowery z okolic 8-9 tysięcy, z centralnym silnikiem, pisząc że możesz je mieć w okolicach 6 tysięcy. W przypadku tej wyższej kwoty można szukać innych modeli ale nie mam zielonego pojęcia czy też kupisz je w tak dobrej cenie, więc polecanie czegokolwiek nie ma sensu. Cytuj
kakulukia Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Napisano 8 Sierpnia 2020 Dzięki za odpowiedź. Zdecyduje się na w/w Rometa Cytuj
czarli02 Napisano 28 Września 2020 Napisano 28 Września 2020 (edytowane) Cóż, miałem podobny dylemat w sierpniu i w końcu zdecydowałem się na używaną Gazelle Orange C8 Bosch. W tej chwili zrobiłem już ok 1500 km (Bornholm!!!) i jestem baaaardzo zadowolony. Trzeba poszukać dobrego, sprawdzonego sprzedawcę i rower sprawdzić - tak jak przez wtyk OBD w autach, tak w tych Boschach można sprawdzić ilość ładowań, przebieg, całkowity czas pracy na baterii, i.t.p... Mam już swoje latka, przebytych sto choróbsk i jak w Holandii machnąłem się "analogowym" C8 z Hagi do Amsterdamu (50-60 km) i MUSIAŁEM wrócić (bus i zakwaterowanie) w burzy, deszczu zacinającym prosto w paszczę i zapadającej ciemności, to decyzja zapadła natychmiast - e-bike i koniec... Edytowane 28 Września 2020 przez czarli02 Cytuj
maklakiewicz Napisano 29 Września 2020 Napisano 29 Września 2020 To na ebajku deszcz nie zacina prosto w paszczę i nie zapada ciemność? Cytuj
WaGiant Napisano 29 Września 2020 Napisano 29 Września 2020 Do opisanych zastosowań i za podaną cenę brać Rometa . Cytuj
kostia Napisano 26 Października 2020 Napisano 26 Października 2020 w cenie ok 6000 można dostać ubiegłorocznego krossa transhybrida 2,0 shi,manpo steps ładny rower Cytuj
kakulukia Napisano 26 Października 2020 Autor Napisano 26 Października 2020 Temat do zamkniecia raczej, mimo decyzji o elektryku rometa, musialbym czekac na rower do konca grudnia. Wiec zdecydowalem sie "tymczasowo " na gravela i... to byl chyba najlepszy wybor ostatnich lat i zdecydowanie odpuszcze ebike Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi