krzywy187 Napisano 8 Sierpnia 2020 Napisano 8 Sierpnia 2020 Witam, jestem posiadaczem amorka Rock Shox Recon RL, mam go od czerwca 2019 roku, serwis przeprowadzony w marcu 2020. zaniepokoiło mnie pionowe ryski na lagach, występuje na prawej i lewej. Zastanawiam się czy muszę podjąć reakcje jak najszybciej i przeprowadzić serwis wraz z wymiana uszczelek czy do końca sezonu moge jeździć. Przeważnie 5-6razy w miesiącu jeżdżę. Rysek jest dość sporo(kilka), zazwyczaj malutkie ale widoczne szare kreski na czarnej powłoce. Po każdej jeździe wycieram na sucho lagi bez dodatku środków czyszczących. Cytuj
Blueforce Napisano 8 Sierpnia 2020 Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Minimum- zrób od razu mini serwis- czyli tylko rozkręcasz górne lagi od dolnych, czyścisz ślizgi wszystko w środku, dajesz nowy smar na gąbeczki nowy olej i już, bez wymiany gumek czy rozkręcania tłumika itp. PS kup albo zrób mały błotniczek mocowany w amorze, ochroni lagi przed błotem piaskiem z opony Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez Blueforce 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 8 Sierpnia 2020 Napisano 8 Sierpnia 2020 Cos chyba serwis sterylnych warunków nie miał. Zrób mu sam mały serwis wg instrukcji fabrycznej. Ważne żeby dokładnie wyplukać golenie dolne w środku, wyprać gąbki (tak samo jak golenie w izopropanolu), nowy smar pod uszczelki kurzowe, olej na gąbki i do goleni dolnych? To serwis który trzeba powtarzać co 50h jazdy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi