GabrielB Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Witam, niedawno zakupiłem sobie nowy rower Dartmoor Two6player(dokładnie wczoraj). Dzisiaj zauważyłem, że prawdopodobnie coś jest ze sterami nie tak. Wróciłem do domu, odkręciłem śrubki od mostka i odkręciłem śrubę od amora, później przykręcając tak, żeby nie było luzu. Jednak mimo tego, dalej coś trzeszczy i to nie może być amortyzator. Proszę o wyrozumiałość, jestem dość zielony w temacie rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Rozbierz, dobrze wyczyść, nasmaruj, złóż od nowa. Być może jest tam całkiem sucho... Jeśli nie wiesz jak, wklep w youtube "serwis sterów" lub "headset maintenance/service". Trzeszczeć może też np. zacisk sztycy. Kiedyś w którymś rowerze głowiłem się nad źródłem dziwnych dźwięków z okolic kokpitu, okazało się, że po wyczyszczeniu i nasmarowaniu zacisku ustały. Łatwiej byłoby coś podpowiedzieć, gdybyś określił, w jakich sytuacjach problem występuje (np. skakanie, jazda na siedząco/stojąco, w czasie pedałowania itd.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GabrielB Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 problem występuje gdy lekko próbuje wcisnąć przód(amortyzator ustawiony zeby sie nie uginał na czas testu) i wtedy słychac takie pojedyncze skrzypniecia. Nie słychać ich jednak gdy kręcę kierownicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzwierzak Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Masz linki chowane w rame ? Może to pancerze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GabrielB Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 nie linki są na zewnątrz, wątpię ,żeby to były pancerze, ale jutro sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GabrielB Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 zdjąłem amortyzator wyjąłem łożyska i wszystko przesmarowałem, póki co nie słychać tego dźwięku, ale dziś wyjdę pojeździć to powiem czy dalej jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.