sigg Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Cześć, po latach niejeżdżenia, kupiłem sobie nowy rower MTB hardtail. Coraz bardziej jednak z leśnych ścieżek ściąga mnie na bezdroża, wąskie ścieżki i zjazdy. Problem w tym, że jednak brak tylniego amortyzatora daje się trochę w kość. Jestem wysoki (2 metry) a do tego trochę się zapuściłem więc waga z ubraniem, kaskiem itp to około 130kg. Pytanie czy dla takiej masy rower z pełną amortyzacją się sprawdzi? Czy da radę tak dostroić amortyzatory? Rower, który mam na oku (Cube) ma tylni amortyzator RockShox Deluxe Select. Będę wdzięczny za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Myślę, że nie ma problemu. Co więcej - waga roweru nie ma w tym przypadku większego znaczenia więc nie musisz przepłacać za karbon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Niektórych amortyzatorów może nie dać się ustawić prawidłowo ze względu na limit ciśnienia (będą zbyt miękkie i nie będzie można bezpiecznie dopompować wiecej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi