adisan82 Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Cześć, chce zakupić Speed King CX RaceSport brakuje mi tylko informacji czy da się je uszczelnić(tubeless), producent nie podaje takiej informacji dlatego pytam was, moze ktos walczyl z tematem, lub opanowal sztuke szukania lepiej niz ja Pozdraiwam
Looser Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 XK i RK w wersji racesport nie udało mi się uszczelnić, jedna w ogóle nie trzymała ciśnienia, druga po 4h traciła 0.5 bara info ze strony Conti
adisan82 Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Napisano 7 Sierpnia 2020 Generalnie to zastanawiam się nad oponami Continental z rodziny cx Mountain King CX RaceSport Speed King CX RaceSport Cross King CX RaceSport w rozmiarze 32-622 warunkiem jest to że musi się dać uszczelnić. Może ktoś miał te opony i sprawdzał ? chyba że znacie jakieś szybkie 32 na asfalt plus delikatny teren ? Oczywiście TR.
Looser Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 jak to mawiają, wszystko jest tubeless, jeżeli jesteś wystarczająco odważny... ale w przypadku opon bez dopisku tubeless ready masz loterię, opony do CX przystosowane do TR na ss poniżej, info z ich strony, masz link jakbyś się chciał pobawić/nie wierzysz https://www.continental-tires.com/bicycle/tires/cross-tires
adisan82 Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Napisano 8 Sierpnia 2020 Dzięki za info, widziałem te oponki ale są 35-622 i ciężkawe 450g. Szukam czegoś 32/33 szybkie/lekkie Obecnie mam 33-622 415g od speca i trochę ciężkie są na szosie.
Safar Napisano 16 Kwietnia 2021 Napisano 16 Kwietnia 2021 W dniu 7.08.2020 o 10:50, adisan82 napisał: chce zakupić Speed King CX RaceSport brakuje mi tylko informacji czy da się je uszczelnić(tubeless), producent nie podaje takiej informacji dlatego pytam was, moze ktos walczyl z tematem, lub opanowal sztuke szukania lepiej niz ja Wracam z tym samym pytanie. Continental nie odpowiada na zadane pytani eo TR? Czy ktoś próbował je uszczelniać?
Safar Napisano 20 Kwietnia 2021 Napisano 20 Kwietnia 2021 Szukałem we wszystkich źródłach i wygląda na to, że nie jest to opona bezdętkowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.