oallaa Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 Cześć, kupiłam rower po okazyjnej cenie, ale ta cena była spowodowana pewnym defektem, a mianowicie wgniotką na górnej ramie. Wgniotka powstała na wskutek złego transportu, a nie kraksy, tak twierdzi sprzedający i również uspokaja, że nie ma powodów do obaw, nie ma braków w sztywności. Wstawiam 2 zdjęcia. Co o tym myślicie? https://ibb.co/SrbKnYC https://ibb.co/CtYjgqq
MaxCava Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 Tak, wgniotka z powodu złego transportu. A świstak siedzi. Ja bym tego nie wziął, a jak już kupiłaś to jeździj. Nie jest w miejscu narażonym na duże obciążenia. Ile dałaś i co to za model ?
oallaa Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Napisano 7 Sierpnia 2020 https://allegro.pl/oferta/rower-szosowy-trek-r52-3x10-shimano-105-9381871137
Fuxi Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Na Twoim miejscu bym się nie przejmował. Jest to w takim miejscu, że nie powinno się nic stać. Jeśli byłoby to gdzieś na główce ramy, w okolicach spawów, to wtedy bym się przejmował. Nie wyobrażam sobie, aby takie wgniecenie powstało na skutek zwykłego wypadku/upadku. Jest to miejsce dość niedostępne, więc może rzeczywiście była to wina transportu, ale musiało to być mocne uderzenie. Trochę głupio pytać o to po fakcie, więc pozostaje Ci już tylko cieszyć się jazdą i zaakceptować to. Poszperałem w Internecie, jak to wygląda w przypadku aluminium i znalazłem: Cytat Do tego sprawa wgniotów. Delikatne wgnioty na aluminiowej ramie nie są powodem do zmartwień, ale wszystko ma oczywiście granice – jeśli wgniecenie ma ostre załamania, jest zaraz przy spoinie, albo jest tak mocne, że popękał na nim lakier, lepiej szukać dalej. Źródło: https://www.1enduro.pl/rower-uzywany-czesc-3-ocena-stanu-technicznego/.
Mihau_ Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 1. Okazyjna cena za to byłaby 1200 a nie 1900 2. Konsultowałaś z kimś ten zakup? Męska rama z geo race dla kobiety to "niedopasowanie" na wysokim poziomie
Fuxi Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Panowie, ale jaki w tym cel, żeby teraz obrzydzać komuś zakup? Pytanie było proste, czy można tak jeździć i czym to grozi. Dajcie się cieszyć komuś nowym nabytkiem, postawcie się w czyjejś sytuacji, czy chcielibyście wysłuchiwać rzeczy, które nie są teraz w ogóle istotne?
Mihau_ Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 A pytanie o wgniotkę po zakupie jest istotne?
abdesign Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Tak żeby uczciwie opisać: Rower bez szału ale przyzwoity, wgniotka nie jest jakimś dramatem, ja bym jeździł... ale tanio to go nie kupiłeś.
oallaa Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Napisano 7 Sierpnia 2020 Rower został kupiony 100zl taniej + przesyłka gratis. Tyle wynegocjowałam. Pytanie o wgniotkę po zakupie zadane, żeby się upewnić, ze nic sie dziać z tym nie będzie. Mogłam zadać przed owszem, ale konsultowałam sie ze znajomym i też zapewniał ze wszystko ok, ale wolałam jeszcze uzyskać upewnienie tutaj. Można powiedzieć, ze to moja pierwsza kolarzówka. Jeździłam kiedyś, ale na duzo starszym sprzęcie, później miałam długą przerwę i teraz chciałam wrócić do zabawy wiedząc, ze mam sprawny dobry rower. To na pewno nie będzie wyczynowa jazda z mojej strony. :)
erzurum Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Wybacz ale ja nie rozumiem jak można zdecydować się na zakup roweru z taką wgniotą.
oallaa Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Napisano 7 Sierpnia 2020 Jeżeli wgniotka ma tylko aspekt wizualny i w niczym nie przeszkadza w normalnej jeździe, co próbuje ustalic w tym temacie, to nie widzę najmniejszego problemu dla którego nie miałabym kupić tego roweru.
przemeg Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Ale jak rozumiem już go kupiłaś? Używany rower, od osoby fizycznej a nie sklepu? Do tego opisany i ze zdjęciem tej wgniotki? Jeśli odpowiedzi są twierdzące to chyba i tak nie masz wyjścia, jeździć obserwować
oallaa Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Napisano 7 Sierpnia 2020 Tak, kupiony, nie ze sklepu. Zdaje sobie sprawę, ze rower nie jest idealny, po prostu potrzebowałam potwierdzenia albo zaprzeczenia, ze to nieduża wgniotka, z którą nie powinno sie nic dalej dziać i która w niczym w jeździe nie przeszkadza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.