Skocz do zawartości

[Nowe obostrzenia] Jazda na rowerze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytam dziś na necie informacje, że moje miasto gdzie mieszkam znalazło się w strefie "czerwonej" i wprowadza się obowiązek noszenia maseczek w przestrzeni publicznej. Czy w zwiazku z tym mam jeździć na rowerze w maseczce? Las to przestrzeń publiczna? Skoro wesela mogą być do 50 osób to moje maratony będą ograniczone do 50 osób na sektor?

Znowu robi się bajzel.

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-ministerstwo-zdrowia-wprowadza-dodatkowe-obostrzenia,nId,4654123

Napisano

Jedź normalnie, niczym się nie przejmuj. Jesteśmy mistrzami świata w tworzeniu bubli prawnych (zakaz jazdy rowerem, czy wjazdu do lasu :D ).

Z pewnością będą jaja ...

Napisano
1 godzinę temu, kombiii napisał:

Jedź normalnie, niczym się nie przejmuj.

Klasyka ;) Porady prawne na forum ;)

Napisano

Rower w auto i te kilka/kilkanaście km do sąsiedniego powiatu. Tam będzie wolność. Do kina, do lasu, do restauracji, na siłownię. Bo w swoim powiecie do lasu w maseczce, siłownie zamknięte itp. 

Napisano
Godzinę temu, SoloTM napisał:

Rower w auto i te kilka/kilkanaście km do sąsiedniego powiatu.

I właśnie tak będę robić. Jedynie żal mi moich zawodów, które mają się odbyć 16.08.2020 roku. Prawdopodobnie znowu będą anulowane.

Napisano
5 godzin temu, kombiii napisał:

Jesteśmy mistrzami świata w tworzeniu bubli prawnych

Bubel nie bubel - mandat przysolić w oparciu o niego można - szczególnie gdy w kasie pustki ;) - w tym jesteśmy vicemistrzami...

• Mod Team
Napisano

Znowu się zaczyna.............debata pod tytułem " Maseczka czy nie maseczka".

Ostrzegam na wstępie, żeby nie zaczynać dyskusji na poziomie naszych "Politykuf".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...