Mihau_ Napisano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Chcesz znaleźć zdroworozsądkowe uzasadnienie kupna treka emondy 2021, która jest ciężka i po prostu droga (katalogowo, bo wiadomo, że rowery treka maja ceny z dvpy)? Racjonalne uzasadnienie nie istnieje. Mało racjonalne chyba też nie, jakoś ciężko mi pojąć, że ktoś "kupując sercem" mógłby wybrać treka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Sierpnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ultralekkie włókno węglowe, a masa > 9 kg ( można liczyć, że z pedałami 9.5 ) - mnie by to nie przekonało, tym bardziej, że o ile mnie Alzheimer nie myli, to już lekkie alu są w tym przedziale wagowym... OK, może rower ma się podobać, a przede wszystkim dobrze działać, ale po co już na starcie dokładać sobie balast, którego pozbycie się może kosztować pewnie z pół ceny roweru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Kurde, zapomniałem, że to waga bez pedałów... Podjarałem się niepotrzebnie i przestałem myśleć. Faktycznie po dodaniu całego wyposażenia zrobi się już bardzo ciężko. Na Was zawsze można liczyć! W takim razie kupuję nowe koła MTB (BO PRZECIEŻ COŚ MUSZĘ JAK JUŻ WSZEDŁEM W TRYB WYDAWANIA KASY!!), a szosę...kupię przy okazji jak coś w dobrej cenie się trafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Sierpnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Podjedź do Speca na Drewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Szczerze mówiąc, to bałem się nawet do drzwi ostatnio podjechać, jak zobaczyłem ten wypasiony budynek z wielkimi napisami "Specialized". Myślałem, że za samo wejście na sklep trzeba będzie zapłacić... Podjadę jutro, nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 31 Sierpnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Ja się lekko zdziwiłem, bo sklep już działa kilka miesięcy, a w tym czasie pewnie ze 3 razy przejeżdżałem i nic. Nawet ostatnio gość kosił trawę przed budynkiem, i też napisu nie widziałem - widocznie za mały W końcu patrzę, i ooo, Specialized - aż poszukałem w sieci ( opinie mają dobre ), poza tym na miejscu jest podobno niezły fitting "Retul coś tam" ( zgaduję, że się znają ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 1 Września 2020 Udostępnij Napisano 1 Września 2020 15 godzin temu, TheJW napisał: Cena - jak na Treka przystało. Ale! Mogę mieć go od ręki z rabatem 30% aż się czasem zastanawiam na czym te sklepy zarabiają? A rower? Nowoczesny, pełne 105 z hydrualiką, naprawdę urodziwy ja bym kupił, jakbym sknera nie był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2020 W sumie..., jak się włoży z powrotem w osprzęt te 30% ceny, to już będzie miód malina A może na cięższej szosie zbudujesz jeszcze lepszą nogę pod MTB Jest to jakieś rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Ta...i następną ramę połamię? Na razie muszę się w ogóle przetestować po tej kontuzji. Myślałem nad jakimiś badaniami wydolnościowymi, ale zbliża się PolandBike w Konstancinie, a to jest bardzo dobry test wytrzymałości... I na upartego na szosie mógłbym go jechać! Generalnie szukam roweru, w którego nie będę musiał na starcie inwestować. Może z czasem jakieś koła się kupi na promocji, ale bez rewolucji. Jakbym się ścigał na szosie lub byłby to mój główny rower, to nawet bym się nie zastanawiał i brał tę Emondę, po czym faktycznie wymienił koła i rurki na karbonowe. Wtedy mógłby to być fajny "przecinak". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Września 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Modny Gravel załatwi sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2020 Na to też kiedyś przyjdzie czas. Ale to pewnie będzie bardziej jakaś low-costowa, składana osobiście przełajówka z różnych forumowo-aukcyjnych "znajdziek". Póki co...zamówię chyba jednak tego TCRa na tarczach, bo nie daje mi to spokoju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.