kusiu0 Napisano 5 Sierpnia 2020 Napisano 5 Sierpnia 2020 Witam, Poleci ktoś optyka w Poznaniu gdzie dorobie sobie szkła korekcyjne do okularów arctica ? Maja ramkę do tego, ale jak pytam to ceny z kosmosu.
wojtasin Napisano 5 Sierpnia 2020 Napisano 5 Sierpnia 2020 Co to dla Ciebie cena z kosmosu? Dla mnie to co, co proponuje Ciszak, sprawdź na Głogowskiej naprzeciwko tak zwanego Poznań Bussines Center i na Szylinga od strony Grunwaldzkiej, przed komendą miejską.
kusiu0 Napisano 5 Sierpnia 2020 Autor Napisano 5 Sierpnia 2020 Drogo to +/- 200pln za najzwyklejsze z tworzywa (internet 50% taniej ;]), jutro sprawdzę.
kusiu0 Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Napisano 6 Sierpnia 2020 Byłem, nadal ta sama rozmowa, min 200 , daje sobie jeszcze z dwa dni, potem allegro. Dzięki za pomoc.
wojtasin Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Taniej raczej nic nie znajdziesz, kilka lat temu płaciłem 170 złotych za wsadzenie szkieł w oprawkę shimano, a usługi raczej nie staniały, jesli znalazłem tanio w necie, to bierz.
Jareczek Napisano 9 Sierpnia 2020 Napisano 9 Sierpnia 2020 Drogo, bo może potrzebna jest receptura, przeliczona odpowiednio z mocami i przekonstruowana do krzywizny wkładki korekcyjnej? Przez internet? Zmierzysz sobie rozstaw źrenic, wysokość montażu, przy większej mocy odległość wkładki od rogówki? Tanio będą zamontowane najzwyklejsze soczewki i pewnie potem będzie problem, bo widzenie jakieś takie dziwne. Zmienią krzywiznę wkładki i kolejny problem, bo wkładka zacznie ocierać o oprawę. Itp. itd. i pewnie parę innych rzeczy o których zwykły Kowalski nie zdaje sobie sprawy, bo co to za problem włożyć panie "kawałek tworzywa" w ramkę... A karbonowa rama to przecież tylko kawałek węgla, a tym to się pali w piecu ;) Niech autor napisze mi na PW jakie moce itp, może coś dopomogę w temacie i nawet może o zgrozo oszlifuję te "kawałki tworzywa" takim pilnikiem za kilkadziesiąt tysięcy, co to do tego jest przeznaczony. I to do tego w Poznaniu. Just sayin` ;)
kusiu0 Napisano 10 Sierpnia 2020 Autor Napisano 10 Sierpnia 2020 Piękny esej, widać że jesteś ekspertem, powiedz zatem ile wg Ciebie powinno to kosztować, a ja powiem za ile mam zrobione, z pomiarami wg twoich wytycznych Argument o karbonie z dupy.. Przykładowe ceny "tworzywa" :http://visionopticexpress.pl/pl/p/Soczewka-Okularowa-CR-39-HARD-Sferyczna/405 https://allegro.pl/oferta/lekkie-szkla-cr39-1-50-z-antyrefleksem-hmc-9271848672
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.