kusiu0 Napisano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Witam, Poleci ktoś optyka w Poznaniu gdzie dorobie sobie szkła korekcyjne do okularów arctica ? Maja ramkę do tego, ale jak pytam to ceny z kosmosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Co to dla Ciebie cena z kosmosu? Dla mnie to co, co proponuje Ciszak, sprawdź na Głogowskiej naprzeciwko tak zwanego Poznań Bussines Center i na Szylinga od strony Grunwaldzkiej, przed komendą miejską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusiu0 Napisano 5 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Drogo to +/- 200pln za najzwyklejsze z tworzywa (internet 50% taniej ;]), jutro sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusiu0 Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Byłem, nadal ta sama rozmowa, min 200 , daje sobie jeszcze z dwa dni, potem allegro. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Taniej raczej nic nie znajdziesz, kilka lat temu płaciłem 170 złotych za wsadzenie szkieł w oprawkę shimano, a usługi raczej nie staniały, jesli znalazłem tanio w necie, to bierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jareczek Napisano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Drogo, bo może potrzebna jest receptura, przeliczona odpowiednio z mocami i przekonstruowana do krzywizny wkładki korekcyjnej? Przez internet? Zmierzysz sobie rozstaw źrenic, wysokość montażu, przy większej mocy odległość wkładki od rogówki? Tanio będą zamontowane najzwyklejsze soczewki i pewnie potem będzie problem, bo widzenie jakieś takie dziwne. Zmienią krzywiznę wkładki i kolejny problem, bo wkładka zacznie ocierać o oprawę. Itp. itd. i pewnie parę innych rzeczy o których zwykły Kowalski nie zdaje sobie sprawy, bo co to za problem włożyć panie "kawałek tworzywa" w ramkę... A karbonowa rama to przecież tylko kawałek węgla, a tym to się pali w piecu ;) Niech autor napisze mi na PW jakie moce itp, może coś dopomogę w temacie i nawet może o zgrozo oszlifuję te "kawałki tworzywa" takim pilnikiem za kilkadziesiąt tysięcy, co to do tego jest przeznaczony. I to do tego w Poznaniu. Just sayin` ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusiu0 Napisano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Piękny esej, widać że jesteś ekspertem, powiedz zatem ile wg Ciebie powinno to kosztować, a ja powiem za ile mam zrobione, z pomiarami wg twoich wytycznych Argument o karbonie z dupy.. Przykładowe ceny "tworzywa" :http://visionopticexpress.pl/pl/p/Soczewka-Okularowa-CR-39-HARD-Sferyczna/405 https://allegro.pl/oferta/lekkie-szkla-cr39-1-50-z-antyrefleksem-hmc-9271848672 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.