Gość Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Witam wszystkich ! Jako ,że jest to mój pierwszy wpis proszę o wyrozumiałość. Postanowiłem wrócić do przygody z rowerem i za cel postawiłem sobie wybranie roweru dla moich potrzeb : - 60% jazdy po duktach leśnych -20% szutr -20% szosa asfaltowa Wzrost 178. Czytając masę informacji mój wybór padł na Kross Hexagon 7.0 2020 lub MTB 540 . Znajomy jednak zachęcił mnie do przetestowania swojego roweru (który później odkupiłem) w związku z tym proszę o ocenę i co należało by wymienić bym mógł się cieszyć swoim nabytkiem : Merida Matts TFS-900 Przerzutki z manetkami Shimano Deore XT 3x9 przód ,tył Amortyzator Manitou Sliver Hamulce Magura EVO 2 x2 Kierownica i sztyca pod siodełko X-mission com Siedzenie Stratos Forza piasta przednia ?? Shimano Deore LX z drugiej strony SLX ?? Obręcze Ryde Zac 19 Opony Schwalbe Black Jack 26" Na ośkach napis Deore XT Nie wiem co jeszcze dodać o czym napisać , będę wdzięczny za sugestie. Na pewno wiem ,że mi brakuje : światełko tył ,przód , pompka , błotniki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 3 Sierpnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Ale coś w nim nie działa tak jak powinno, czy o co chodzi? Podstawowy serwis - wymiana linek, pancerzy, może klocków hamulcowych, wyczyszczenie, smarowanie i jeździj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Chciałem się dowiedzieć czy to dobry wybór (używka) czy lepiej było poczekać na MTB 540 ? Rower jest po przeglądzie , czysty , nasmarowany , wszystko chodzi dobrze . Gdybym chciał zmienić widelec przedni na "coś" z zakresu 100-120mm co polecasz i czy warto zmieniać na obecną chwilę ? Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Sierpnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.