Skocz do zawartości

[mostek] Jak zdemontować zintegrowany mostek w mtb?

bereal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wlodarzy

Panowie szybkie pytanie Jak zdemontować zintegrowany mostek z osią sztycy taki jak na zdjęciu Odkrecilem u gory imbusem dluga śrubę i dalej nie wiem co począć Mostek ani drgnie 

Napisano

Użyj impulsownika kinetycznego :) Tylko z umiarem. W środku masz klin który musi puścić po uderzeniu w poluzowaną śrubę.

Napisano

Dzięki za metodologie slownictwa :) Tak planowałem ale wolalem się upewnić :)Zapomniałem dodać zdjęcia Czyli bić w włożona poluzowana śrubę w dol ? I mostek puści do gory? 

IMG_20200803_091633.jpg

Napisano

Ok podbilem sam mostek od dołu ku górze i wyszedl Dzięki Mam pytanie Mozna z tego zdjęcia wywnioskować jakiej szerokosci oś nalezaloby dobrac? 

Napisano

Oś widelca ma ok 2.5cm przekroju wiec by się zgadzało, ale juz nie jestem w tym miescie co rower i tam nie mam suwmiarki Mozliwe ze tylko na piwoty do hamulca vbrake 1calowe na koła 26 są tylko 2 aukcji o tych parametrach na alledrogo ? np https://allegro.pl/oferta/1-210-55-amortyzator-mtb-sr-suntour-xct-czarn-26-9523876418 I czy mozna wsadzić ciut szerszą oś np 1/1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...