bereal Napisano 3 Sierpnia 2020 Napisano 3 Sierpnia 2020 Witam wlodarzy Panowie szybkie pytanie Jak zdemontować zintegrowany mostek z osią sztycy taki jak na zdjęciu Odkrecilem u gory imbusem dluga śrubę i dalej nie wiem co począć Mostek ani drgnie
Booby Napisano 3 Sierpnia 2020 Napisano 3 Sierpnia 2020 Użyj impulsownika kinetycznego Tylko z umiarem. W środku masz klin który musi puścić po uderzeniu w poluzowaną śrubę.
bereal Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Napisano 3 Sierpnia 2020 Dzięki za metodologie slownictwa Tak planowałem ale wolalem się upewnić Zapomniałem dodać zdjęcia Czyli bić w włożona poluzowana śrubę w dol ? I mostek puści do gory?
bereal Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Napisano 3 Sierpnia 2020 Ok podbilem sam mostek od dołu ku górze i wyszedl Dzięki Mam pytanie Mozna z tego zdjęcia wywnioskować jakiej szerokosci oś nalezaloby dobrac?
Dokumosa Napisano 3 Sierpnia 2020 Napisano 3 Sierpnia 2020 Wugląda na 1". Zmierz byle czym chocoażby obwód metrem krawieckim i będziesz wiedział na 100%.
bereal Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Napisano 3 Sierpnia 2020 Oś widelca ma ok 2.5cm przekroju wiec by się zgadzało, ale juz nie jestem w tym miescie co rower i tam nie mam suwmiarki Mozliwe ze tylko na piwoty do hamulca vbrake 1calowe na koła 26 są tylko 2 aukcji o tych parametrach na alledrogo ? np https://allegro.pl/oferta/1-210-55-amortyzator-mtb-sr-suntour-xct-czarn-26-9523876418 I czy mozna wsadzić ciut szerszą oś np 1/1
Dokumosa Napisano 3 Sierpnia 2020 Napisano 3 Sierpnia 2020 Nie kupisz pod 1" żadnego amortyzatora a xct to jest tylko tania imitacja atrapy amortyzatora. Sztywny widelec jest przynajmniej lżejszy i nie stanowi źródła dodatkowych kłopotów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.