Gruszczi Napisano 31 Lipca 2020 Napisano 31 Lipca 2020 Cześć, od kilku tygodni szukam swojego pierwszego roweru MTB i w końcu zdecydowałem się na Meride Big Nine 500 Lite z 2021 roku. Objechałem wszystkie sklepy w okolicy w celu przymierzenia się do modelu z roku 2020 jednak wszystkie zostały wyprzedane. Jedyne co mogę zrobić w tym momencie to zamówić rower i odebrać go we wrześniu/październiku. Przez brak możliwości przymierzenia się do ramy mam ogromny problem z jej wyborem. Mam 168cm wzrostu (na boso) i wypełniając formularzyk na stronie Meridy wychodzi "ledwo" rozmiar M (zdjęcie w załączniku). W sklepie w którym chciałem zamówić rower powiedzieli że muszę mieć rozmiar 17" - nie wiem dokładnie co to za rozmiar według skali Meridy. Lepiej w tym przypadku kupić mniejszy rozmiar (S) i ew. skorygować różnice sztycą z offsetem i dłuższym mostkiem czy kupić rozmiar M tak jak wskazuje kalkulator? Zależy mi aby jak najbardziej czuć rower i mieć nad nim jak najlepsze panowanie.
Deco_10 Napisano 1 Sierpnia 2020 Napisano 1 Sierpnia 2020 Witam, również napaliłem się trochę na ten model ale w tym roku niestety się spóźniłem i w głowie mam podobny plan do Twojego, że kupię jak wejdzie kolekcja na przyszły rok. Wiesz coś może jak będzie wyglądać osprzęt w tym przyszłym modelu, czy będzie 1x czy 2x z przodu? (może któryś sprzedawca coś zdradził). Ja dowiedziałem się od jednego, że będą dwa kolory do wyboru: czarny i jakiś jaskrawy. Dla mnie najlepiej jak by zostało malowanie z tego roku bo aż cieszy moje oko. Jeśli chodzi o rozmiar to jeśli chcesz aby najbardziej czuć rower i mieć nad nim jak najlepsze panowanie to raczej wskazywałoby wybrać mniejszą ramę jeśli jesteś na styku pomiędzy M i S. 17" czyli 17 cali to wskazywałoby na 44cm czyli rozmiar M w Meridzie.
Gruszczi Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Napisano 1 Sierpnia 2020 Zdjęcia jak i trochę informacji jest na stronie Merida Polska na Facebooku:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.