kaweff Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Witam na forum, lece z moim pierwszym postem, Od 5 sezonow jezdze crossem i w tym roku zaczelo do mnie docierać ze zdecydowana wiekszosc czasu jezdze na zablokowanym amorze, predkosci i przyspieszenia tez zaczyna mi brakować, stad skierowałem poszukiwania w kierunku jakiegoś fitnessa (przy okazji, strasznie mi się te rowery podobają wizualnie). No ale w tym roku z dostepnoscia rowerow jest jak jest no i ceny mam wrazenie poszly w gore, wiec trochę mi się budżet nie spina - zaczalem się sklaniac ku temu żeby upgrejdowac swojego crossa. Na pierwszy ogien poszedłby oczywiście widelec, na początku zastanawiałem się nad wyborem alu vs. stal vs. karbon, ale jak zobaczyłem jaki jest (albo raczej nie ma) wybor w kategorii 28'' + vbrake i jeszcze do tego wysokość taka żeby nie obnizyl mi za bardzo geometrii to nie powybrzydzam sobie zbytnio raczej Pozatym oponki slicki, nowe obręcze (bo stare po 5 sezonach już pekaja), sztyca podsiodlowa sztywna (teraz jest amor) i kiera karbonowa. To mi da pewnie z -3-4 kg, gra warta swieczki, pytanie jakie będą odczucia z jazdy. Domyslam się ze takimi przeróbkami co najwyżej zbliżę się do tego wymarzonego fitnessa, pytanie jak daleko od niego nadal będę :) Ktos z was przerabial podobny temat ? Dzieki za kazda opinie i ew. polecenie widelca, obręczy, opon ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 31 Lipca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.