123pla Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Było poniżej o ORO ja mam dylemat z RX - warto zrobić serwis czy nowe hamulce za 120-150 będą lepszą inwestycją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Używane deore w tej cenie będą lepszym wyborem jak stare formuly na dota..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Ile kosztowałby serwis za oba hamulce? Jakie problemy są w tych Formułach- co jest popsute? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 serwis ma wyjść 120 generalnie działają tylko słabo już tłoczki odbijają. ta przypadłość to się nazywa dawno-nie-miały-serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 6 godzin temu, siejak1 napisał: Używane deore w tej cenie będą lepszym wyborem jak stare formuly na dota..... ... a to że one są na DOT'a to niby wada? Nowe cieknące Shimano już w kartonie to nie ta liga, nawet jak hamulce od Formula nie były nigdy idealne, to jednak vs deorki, które albo ciekną albo tłoki nie pracują równo... szkoda gadać o Shimano poniżej SLX. Miałem swego czasu 2x M615 w obu nie pracowały tłoki równo, kumpel miał też i identycznie było z nimi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Może sam dasz radę z serwisem? przecież nie ma przecieków, więc tylko otworzyć wyczyścić dać nowe uszczelki na tłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 10 godzin temu, phoe napisał: Miałem swego czasu 2x M615 w obu nie pracowały tłoki równo, kumpel miał też i identycznie było z nimi... ale wiesz, że to 2 generacje wstecz? Sam mialem Deore M6000 przez 2 lata i przez ten czas żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 13 godzin temu, phoe napisał: Miałem swego czasu 2x M615 w obu nie pracowały tłoki równo Miałem na myśli m6000 które są bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Im nowsza generacja tanich hamulców od Shi(t)mano, tym częściej ciekną już w opakowaniu. I była mowa o "używanych" Deore, skąd ktoś ma wiedzieć o której generacji mowa? Edytowane 31 Lipca 2020 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 2 Października 2020 Udostępnij Napisano 2 Października 2020 (edytowane) Z tymi Shimano to widzę loteria. Ja mam od 2012 Shimano, BL-M505 + BR-M446. Miałem zamiar je zajechać, wywalić i kupić SLX lub XT. Niestety zrobiły ponad 31 tyś km (cały rok jazdy z zimą w różnych warunkach) i na złość działają cały czas idealnie. Olej zmieniałem tylko 2 razy. Klocki wychodzą równiutko. Nic się nie zapowietrza. Edytowane 2 Października 2020 przez Kowal1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi