boogeyman Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Hej, dzisiaj zauważyłem takie rozwarstwienie Crossmarka przy feldze z obu stron. Od czego to może być? Pompowana 3.5-3.8, nic nie obciera. Stara guma? Opony mają już z 4-5 lat, ale bieżnik jeszcze jest ok. Pytanie czy można na tym jeździć? Bezpieczeństwo przede wszystkim najważniejsze . Pozdrawiam
huskarl Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Może to tylko materiałowa warstwa zabezpieczająca, oklejająca stopę opony i chroniąca ją przed stykanie się z felgą. W takim wypadku nie ma to znaczenia. Można by zdjąć oponę i się upewnić, ale jeszcze się bardziej rozleci i po co. Jak pod spodem nie ma rozdarcia to pewnie pojeździ jeszcze sporo.
MaxCava Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Nawet gdyby to była jakaś warstwa zabezpieczająca ja bym się czuł nie komfortowo wiedząc,że coś takiego jest. Już myślami mam walnięcie opony przy 40km/h.
boogeyman Napisano 29 Lipca 2020 Autor Napisano 29 Lipca 2020 Dzięki. Faktycznie, organoleptycznie to bardziej jakiś materiał niż guma, więc pewnie huskarl ma rację. Ale uznałem że nie ma co ryzykować i nową oponę już zamówiłem
Gość Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Bez zdjęcia gumy z koła i obejrzenia ciężko cokolwiek powiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.