Kartuzeg Napisano 29 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Witam otóż przychodzę z problem mianowicie miesiąc temu wymieniłem tarczę, zaciski oraz klocki hamulcowe w rowerze. W pewnym momencie klocki zaczęły piszczeć tak że aż znajomi zaczęli narzekać. Dodam też że oliwiłem łańcuch rowerowy i możliwe że trochę oleju mogło dostać się do klocków. Pytanie jest następujące: co mam zrobić w takiej sytuacji? Czytałem dużo rozwiązań na temat mojego problemu i wyczytałem takie: wypalanie klocków, odtłuszczanie klocków i tarcz hamulcowych, wymiana klocków na nowe. Coś poradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 29 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Zacznij od najprostrzego rozwiązania, umyj/odtłuść tarcze. Chyba wystarczy wodą z płynem do mycia naczyń. Możesz kupić w sprayu piankę do tarcz (w sklepach motocyklowych do dostania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Lipca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 6 godzin temu, Kartuzeg napisał: Czytałem dużo rozwiązań na temat mojego problemu i wyczytałem takie: wypalanie klocków, odtłuszczanie klocków i tarcz hamulcowych, wymiana klocków na nowe. Skoro czytałeś to nie lepiej te sposoby wypróbować zamiast bez sensu zakładać nowy temat? O piszczących klockach było wałkowane już mnóstwo razy. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi