Skocz do zawartości

[czujnik prędkości i kadencji Garmin] Połączenie z zegarkiem

JWO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W coś ostatnio nawala mi zegarek Garmin Foreruner 735XT. Co jakis czas się "zawiesza" nie pokazuje prędkości, tak jakbym stał. Na koniec pokazuje mi że moving time to gdzieś 1/2 - 1/3 całego czasu. Ostatnio "total time = 6:09" "moving time = 2:09" i bardzo ładna średnia "avrege moving speed = 60.1km/h" :D . Co ciekawe GPS działa prawidłowo, bo rejestruje cała trasę. 
Zastanawiam się czy jakbym kupił czujnik kadencji i prędkości ( gen. 2) to ominął bym ten błąd? Czy z tych czujników można wyświetlać dane na telefonie? Powiem że wzrok juz nie ten i czasami ciężko zobaczyć na zegarku. Nie chcę dodatkowego wyświetlacza/komputera, bo na kieronicy mam telefon z mapa, tylko apkę która mi wyświetli podstawowe dane. 

Napisano

Pytanie co byś miał na tym telefonie. I czy telefon obsługuje ANT+. Ja czujnik (pulsu) łączyłem ze Stravą po BT ale jakiś czas temu odcięli taką możliwość. Trzeba zainstalować wersję zdaje się z kwietnia ubiegłego roku. Endomondo w ogóle się kończy :/ 

Niestety połączenie po BT jest gorsze niż po ANT+ - czasami długo to się łączy, potrafi zerwać połączenie.

Napisano

Telefon to Iphone wiec tylko BT pozostaje. Ale ja myślałem o innym połoczeniu. Łącze czujniki z zegarkiem za pmocą ANT+, a potem na telefonie wyświetlam to co na zegarku.

Czujniki -> Zegarek -> Telefon

Przejżałem jednak internety i nie ma tam połaczenia zegarak->telefon w czasie rzeczywistym, albo nie umię znaleźć :( . 

Napisano
W dniu 27.07.2020 o 06:20, JWO napisał:

Przejżałem jednak internety i nie ma tam połaczenia zegarak->telefon w czasie rzeczywistym, albo nie umię znaleźć :( . 

Jakby udało Ci się coś znaleźć, to daj znać, bo też jestem zainteresowany tego typu rozwiązaniem.

Napisano

Na razie znalzłem dość karkołomne rozwiązanie.

Łączysz  zegarek z telefonem w kieszeni/plecaku i aktywujesz na nim LiveTracking, telefon wysyła to w internety.
Drugi telefon wieszasz na kierownicy i ustawiasz śledzenie przyjaciela (czyli siebie w tym przypadku). I juz masz dane z zegarka na telefonie, prawie w real time ;) :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...