JWO Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 W coś ostatnio nawala mi zegarek Garmin Foreruner 735XT. Co jakis czas się "zawiesza" nie pokazuje prędkości, tak jakbym stał. Na koniec pokazuje mi że moving time to gdzieś 1/2 - 1/3 całego czasu. Ostatnio "total time = 6:09" "moving time = 2:09" i bardzo ładna średnia "avrege moving speed = 60.1km/h" . Co ciekawe GPS działa prawidłowo, bo rejestruje cała trasę. Zastanawiam się czy jakbym kupił czujnik kadencji i prędkości ( gen. 2) to ominął bym ten błąd? Czy z tych czujników można wyświetlać dane na telefonie? Powiem że wzrok juz nie ten i czasami ciężko zobaczyć na zegarku. Nie chcę dodatkowego wyświetlacza/komputera, bo na kieronicy mam telefon z mapa, tylko apkę która mi wyświetli podstawowe dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 27 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Pytanie co byś miał na tym telefonie. I czy telefon obsługuje ANT+. Ja czujnik (pulsu) łączyłem ze Stravą po BT ale jakiś czas temu odcięli taką możliwość. Trzeba zainstalować wersję zdaje się z kwietnia ubiegłego roku. Endomondo w ogóle się kończy :/ Niestety połączenie po BT jest gorsze niż po ANT+ - czasami długo to się łączy, potrafi zerwać połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 27 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Telefon to Iphone wiec tylko BT pozostaje. Ale ja myślałem o innym połoczeniu. Łącze czujniki z zegarkiem za pmocą ANT+, a potem na telefonie wyświetlam to co na zegarku. Czujniki -> Zegarek -> Telefon Przejżałem jednak internety i nie ma tam połaczenia zegarak->telefon w czasie rzeczywistym, albo nie umię znaleźć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6franek Napisano 30 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 W dniu 27.07.2020 o 06:20, JWO napisał: Przejżałem jednak internety i nie ma tam połaczenia zegarak->telefon w czasie rzeczywistym, albo nie umię znaleźć . Jakby udało Ci się coś znaleźć, to daj znać, bo też jestem zainteresowany tego typu rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 31 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Na razie znalzłem dość karkołomne rozwiązanie. Łączysz zegarek z telefonem w kieszeni/plecaku i aktywujesz na nim LiveTracking, telefon wysyła to w internety. Drugi telefon wieszasz na kierownicy i ustawiasz śledzenie przyjaciela (czyli siebie w tym przypadku). I juz masz dane z zegarka na telefonie, prawie w real time Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.