hawkeye Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 Cześć założyłem niedawno nowe tarcze RT-MT800 oraz nowe półmetaliczne klocki Jagwire. Na początku myślałem, że tarcza jeszcze się nie "wyczyściła" z tej wierzchniej warstwy, ale teraz już mam przejechane kilkadziesiąt km w terenie. Reszta tarczy pod światło jest idealnie gładka poza tym jednym rowkiem. Jaki może być powód takiego stanu rzeczy? Czy to może być jakiś błąd w trakcie montażu? Piasek chyba nie ma prawa tak zarysować tarczy, co? Z tyłu ten problem nie wystąpił. Cytuj
Lawstorant Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 Wyciągnij klocki i zobacz czy coś tam się nie dzieje. Cytuj
hawkeye Napisano 26 Lipca 2020 Autor Napisano 26 Lipca 2020 Sprawdziłem klocki i faktycznie na lewym jest w tym samym miejscu rysa (więc na tarczy pewnie nie jest to rowek tylko niedotarcie). Nie mam pojęcia co mogło spowodować taki ubytek w klocku. Cytuj
Lawstorant Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 Umyj ręce i przejedź paznokciem po tarczy si się dowiesz. Albo użyj czegokolwiek, noża, kartki... W niedotarcie raczej nie wierzę bo tarcze zużywają się bardzo powoli. Raczej coś tam twardego musiało raz wpaść i przez jakiś czas pracować i rysować. Ale żeby zarysowało i tarczę i kolocek? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi