k4410ph Napisano 25 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Witajcie, Chcę zmienić tarcze shimmano z 160 mm na 180 mm Znalazłem takie:https://allegro.pl/oferta/tarcza-hamulcowa-sm-rt10-shimano-180mm-centerlock-8943924239 Czy będą pasować ? Jaki muszę kupić klucz do odkręcenia tarczy? i jaki adapter na przód i tył? Tak wiem w przyszłości muszę wymienić amortyzator Dziękuje za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 A czemu chcesz zmieniać tarcze? I w dodatku na jedne z najtańszych? Lepszą opcją może być zmiana na wyższy model 160-tek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 25 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 j.w. kupowanie RT-10 to zbrodnia. U mnie minimalne co się sprawdzało to rt-64. Patrząc na zdjęcia to te tarcze są prawie nowe, pomyśl nad dobrym odtłuszczeniem i może zmianą klocków na lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k4410ph Napisano 25 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 hmm myślałem, że znajdę tutaj podpowiedź na pytania moje, tylko powiem, że to jest rower elektryczny, który pojedzie 65 km/h i mam zamiar zmienić na większe tarcze, więc może ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) Zmień na RT64, w wersji 180mm - o ile widelec to zniesie, zwykle ma podaną maksymalną średnicę tarczy. Adaptery jakich potrzebujesz to Front PM-PM 180mm i Rear PM-PM, po naszemu przedni i tylny PM-PM 180mm ale podpisane są często jako F/R 180 PM/PM. Jeśli chodzi o klucz - potrzebujesz klucza do suportu Shimano Hollowtech II, płaskiego - nasadowy się nie nada. Czy będzie to Bitul czy Prox czy Bike Hand czy Shimano nie ma znaczenia. Edytowane 25 Lipca 2020 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 25 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 Teraz, k4410ph napisał: tylko powiem, że to jest rower elektryczny No to Panie nie ładuj Pan tam rt-10. Minimum jak Mike wyżej napisał RT-64 ( ice-tech, czyli rt-70, rt-81/MT800 już bym nie pchał tam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k4410ph Napisano 25 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) o właśnie dziękuje mikeskywalker i maxcava Edytowane 25 Lipca 2020 przez k4410ph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi