wojtekk Napisano 24 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Cześć, Chcę kupić zestaw hamulców V-Brake do roweru MTB. Stare hamulce jakie miałem założone to: Avid Digit 3 (obecnie ciężko dostępne). Czy na dzień dzisiejszy są jakieś dobrej jakości hamulce V-Brake ? Zastanawiam się nad Deore BR-T610. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 24 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Zapoluj na używane br-m570 lub br-m750, br-m760 ( również hasło na olx v brake deore lx xt ) Jak chcesz nowe to te, które podałeś będą ok. ( stare br-m600 też były bardzo dobre ) Zerknij jeszcze jakie masz klamki ( one też mają duży wpływ na siłę hamowania ) oraz linki i pancerze czy całe są, nieposkręcane/zardzewiałe itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekk Napisano 24 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Znalazłem hamulce Shimano Deore LX BR-T660 i chyba się na nie zdecyduję. Obecnie mam klamkomanetki Alivio. Może warto wymienić na klamki oraz manetki (8 rzędowy napęd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 24 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2020 Hmm, chyba nie warto, te lxy 660 wystarczą. Jak byś kiedyś chciał pozostać przy v brake, wtedy klamki xt, szczeki xt ( najmocniejsze są te ) : https://allegro.pl/oferta/hamulce-v-brake-deore-xt-okazja-wys-w-cenie-9455910453 Linka nierdzewna, sztywny pancerz i będzie max co można wycisnąć z v braków. ( jeszcze kwestia klocków - okładzin, oryginalne shimano tyłka nie urywają, ale na suchym złe nie są ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.