boguslaw Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 Witam chce kupić downhilla tylko że nie chcę nim zjeżdżać lecz skakać po mieście itp. I pytanie moje jest takie czy nadaję się on do miasta i skakania po mieście?
Gość Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 ..dla przypomnienia, wygląda to tak co chcesz na tym robić w mieście?
boguslaw Napisano 21 Lipca 2020 Autor Napisano 21 Lipca 2020 Skakanie z różnych murków, ławek, zjezdzanie ze schodow itp.
Looser Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 do tego służy trialówka lub street, ale możesz to nawet na kolarce robić jak chcesz
boguslaw Napisano 21 Lipca 2020 Autor Napisano 21 Lipca 2020 Tylko że jeszcze musiałbym dojechać tym bmxem trochę (10km). Na youtubie jeżdżą ludzie normalnie rowerami DH skaczą z murków zjezdzaja ze schodow itp.
Gość Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 Uparłeś się.. kup. Później będziesz kombinował ,jak sprzedać
boguslaw Napisano 21 Lipca 2020 Autor Napisano 21 Lipca 2020 A dartmoor hornet nadał by się do takich zastosowań? tzn zjezdzanie ze schodow skakanie z murkow itp.
uzurpator Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 Godzinę temu, boguslaw napisał: Witam chce kupić downhilla tylko że nie chcę nim zjeżdżać lecz skakać po mieście itp. I pytanie moje jest takie czy nadaję się on do miasta i skakania po mieście? Zdecyduj się, czy chcesz "downhilla", czy chcesz "skakać po mieście". Rasowa zjazdówka to rower nadający się tylko do jazdy w dół, zaś ludzie którzy skaczą po mieście na zjazdówkach mają gdzie nieopodal furgonetkę która ich wozi od miejscówki do miejscówki. Teraz, boguslaw napisał: A dartmoor hornet nadał by się do takich zastosowań? tzn zjezdzanie ze schodow skakanie z murkow itp. Jeżeli nie masz auta które Cię na miejscówkę zawiezie, to do spadania z murków to się nadają cięższe fulle enduro i FR, zwłaszcza starsze ( Canyony Torque, Big Hity, Statusy, Demo ) - generalnie, to chcesz mieć możliwość sztycy regulowanej i ustawienia siodła pod normalne pedałowanie. Clou jeżdżenia po mieście jest takie, że jest tam sporo spadania na płaskie, czego rowery generalnie nie lubią. Od wiosny rozbijam się po Kato Koną Process DL - 170/150 skoku, napęd 1x12, miniony SS na mleku. Rower bierze na klatę schody, murki i inne tego rodzaju atrakcje aż miło. Jednocześnie nie ma problemu z robieniem trasek po 50km w siodle. Wcześniej miałem Canyona Torque FR z 2011 roku - 180/180 skoku, było miodnie, ale rama była za mała
uzurpator Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 44 minuty temu, boguslaw napisał: A demo to nie jest rower DH? Zależy od rocznika I twojego wzrostu. Stare demo 7 czy nawet 8 było dobry rowerem do FR. Kwestia konkretnej ramy. Nawet niektóre zjazdowe ramy dadzą się ogarnąć pod "samodzelne" jeżdżenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.