Skocz do zawartości

[Piasta shimano] łożyska

poliglota

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. 

Mam pytanie odnośnie zamontowania w piastach shimano TX 505 łożysk maszynowych zamiast kulek. Czy jest to możliwe?

Pozdrawiam 

Napisano

Problem w tym ze obecnie oferowane rowery są mega drogie i słabo wyposażone. Szukam roweru dla syna do 2500. Znalazłem unibike Fusion. Wszystko jest na rozsądnym pozionie za wyjątkiem piast. Obawiam się że w kilka tygodni się rozpadną. Stąd moje pytanie 

Napisano

Tx500 to tania piasta. Polata syn dwa lata i coś padnie - kupisz tylną za 50 pln lub przednia za 30 pln i powymieniasz bebechy i dalej będzie jezdzil.

Napisano

Nie bardzo rozumiem skąd pomysł, że się w parę tygodni rozpadną. Masz jakieś przykre doświadczenia?

Serwisowałem masę piast kulkowych tak wieloletnich jak i mocno wyeksploatowanych i nie powiem, że nie widziałem cudów jak przetarty na wylot konus, ale takie rzeczy to tylko w najtańszej chińszczyźnie. Shimano, Quando, a nawet zwykły Joytech trzymają poziom i nawet po paru latach bez otwierania nadal się ładnie kręcą - są suche i dawno należy im się serwis, ale się kręcą. Przebiegi też wytrzymują nie najmniejsze. Wiadomo, że raczej nie są to piasty do skakania, ale niejedną wyprawę ludzie na kulkach przejechali.

Jeśli syn będzie używał tego roweru zgodnie z przeznaczeniem to zanim piasty padną to zapomnisz, że napisałeś ten temat i będziesz szukał na nowo. Natomiast jeśli zamierza na tym skakać, albo inny stunt uprawiać to piasty to jest najmniejszy problem.

Napisano

Jeździ normalnie bez akrobacji. Mamy zle doświadczenia z tanią piastą i pływająca tarcza której nie dało się właściwie ustawic. Zobaczę jaką ofertę w sklepie dostanę wtedy podejmę decyzję. Dziękuję za porady 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...