jantu Napisano 19 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, przymierzam się do zakupu crossa, chciałbym wydać do 2500 zł i w oko wpadły mi modele Indiana X-Cross jako bardzo pozytywnie oceniane za stosunek komponentów do ceny, z tym że przystawiła mi jedna rzecz: zastanawiam się czy brać Indiana X-Cross 4.0 czy 5.0. Różnią się one kilkoma rzeczami, m.in. 5.0 ma hamulce od SHIMANO a 4.0 od TEKTRO, 5.0 ma jedną przerzutkę z tyłu więcej, itp. dokładne porównanie tutaj: https://www.mediaexpert.pl/comparehttps://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-cross/rower-indiana-cross-5-0-m19-czarny-brazowyhttps://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-cross/rower-indiana-x-cross-4-0-m19-czarny z tym że zastanawiam się czy rzeczywiście warto dopłacać 500 za te na moje oko drobne różnice? Poza tym jakbyście polecali inne crossówki w tym przedziale to chętnie poczytam. Edytowane 19 Lipca 2020 przez jantu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blurppp Napisano 23 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 Szanowni Właściwie to podbijam temat poprzednika. Dla mnie te wszystkie nazwy przerzutek to jest jak czary mary i hokus pokus. to też poradźcie. dziś sobie po bułki popylam Cross Tempo na kółeczkach 26 cali ( rocznik 2011). Przejazdy po 9 km do pracy i sezonowo w weekendy 60-80 km. Rower sie psuje, i rozważam upgrade . Pod uwagę biorę trzy modele czysto "wycieczkowe : Unibike VOYAGER GTS z kolekcji 2020 Indiana X road 5.0 też 2020 Cross Trans 6.0 Rowery są w podobnych cenach. Który wybrać ja 120 kg, 180 wzrostu Pozdrawiam Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 23 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 @blurppp indiana, bo tarczowe hamulce, lepsze przerzutki, korba w nowym, sztywniejszym systemie- wszystko to ważne przy twojej masie @jantu ten za 1500 nie jest zły, dopłacając masz lepszą tylną przerzutkę z zsystemem shadow- nie wystaje, trudniej uszkodzić, nowy standard korby- większa sztywność, inna rama, imo ładniejsza, hamulce shimano są bardzo popularne, np. klocki hamulcowe są wszędzie, bo w prawie wszystkich shimano jest ten model. Lecz ogólnie różnica nie jest ogromna, podczas jazdy nie do odczucia, np. amortyzator jest ten sam, obie opcje- dopłacanie lub nie są imo prawidłowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jantu Napisano 23 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2020 @Blueforce dzięki wielkie za odpowiedź, jednak zdecydowałem się na droższą wersję i już pierwsze dziesiątki kilometrów zrobione @blurppp generalnie polecam bardzo, tylko jakbyś kupował to zwróć uwagę na to że na stronie są dwie wersje,aktualnie kosztujące 2099 i 2199 zł, z takim samym opisem - więc ta droższa ma inną przerzutkę z przodu, Deore, a ta tańsza ma tak jak tam jest Altus, to tak jakbyś zamawiał, ale generalnie polecam podjechać, pojeździć i samemu sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okobar Napisano 26 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 W dniu 23.07.2020 o 13:36, blurppp napisał: Unibike VOYAGER GTS z kolekcji 2020 Indiana X road 5.0 też 2020 Cross Trans 6.0 z tych 3 to musisz pamiętać, że trekking to trekking, za demona prędkości robic nie będzie i ten trzeci nazywa się Kross Trans 6.0, nie Cross sam mam Trans 7.0, 6 ma przerzutki w piaście z tego co pamiętam i hamowanie w pedałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blurppp Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 Ja ma 51 lat i nie szukam demona prędkości. I prawdopodobnie zdecyduję sie na Unibike, o ile uda mi sie go gdzieś dostać, jest moda na rowery i są zwyczajnie nie do kupienia. Dodatkowo doszła do listy Merida ( bo jest dostępna) rozważam model 9300 lub 9500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okobar Napisano 29 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Co do metody fajne rowerki, przymierzałem się...ale geometria mi nie podpasowała, mam krótkie nóżki i nie było dla mnie wygodnie, a mniejszego nie mieli i szans że znajdę nie było. Najważniejsze więc, przymierz się i przejedź, zobaczysz co pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okobar Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 napisz co wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi