Patix1337 Napisano 19 Lipca 2020 Napisano 19 Lipca 2020 Jeżdże na MTB praktycznie sama szosa i mam opony aktualnie 26x2.2 Race kingi. Czy poczuję różnice gdy zmienie je na Double Fighter III 26x1.9? Czy będzie odczuwalna duża utrata komfortu i trakcji na zakrętach?
Alsew Napisano 19 Lipca 2020 Napisano 19 Lipca 2020 26 minut temu, Patix1337 napisał: Jeżdże na MTB praktycznie sama szosa Kolejny temat pod tytułem : nie wiadomo po co kupiłem "górala"...
cervandes Napisano 19 Lipca 2020 Napisano 19 Lipca 2020 Miałem Race Kingi, miałem Fightery, co prawda II ale idea opon ta sama. Semi slick. No i tak: w terenie nie zjedziesz niewiele, bo trakcji to nie ma, na asfalcie może jest o włos szybsze, ale tylko pod warunkiem dużego ciśnienia. Spada więc komfort i moim zdaniem ta opona to takie nie wiadomo co. Ja ich nie polubiłem i jak sprzedawałem rower z kołami 26, to pogoniłem go z tymi Fighterami a Lubej założyłem moje Race Kingi. Tak, będziesz na asfalcie szybszy. O cały kilometr na godzinę. Pod warunkiem, że nabijesz je do dość wysokiego ciśnienia. Ja wolę komfort i trakcję, ale niektórym opona twarda jak kamień nie przeszkadza a wręcz pomaga w zdobywaniu wyżyn prędkościowo odległościowych. Czy kupiłbym ponownie? NIE.
Alsew Napisano 19 Lipca 2020 Napisano 19 Lipca 2020 Teraz, cervandes napisał: Miałem Race Kingi, miałem Fightery, co prawda II ale idea opon ta sama. Semi slick. Tyle że 3 generacja to zupełnie inna opona wiec nie ma czego porównywać...
cervandes Napisano 19 Lipca 2020 Napisano 19 Lipca 2020 Dla mnie bieżnik podobny, masa też konkretna, to po prostu ewolucja tej samej opony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.