Skocz do zawartości

[Shimano Deore LX FC-T521 OCT] Wymiana blatu

Grzes4510

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam kross evado 7.0 z tamtego roku. Niestety po 4200 kilometrach duży blat aluminiowy wygląda tragicznie , wymienić na nowy aluminiowy czy może jednak stalowy. Zmienił bym i łańcuch mimo że przymiar nie wpada nawet na 0,75. Kaseta według mnie dobra , ale proszę ocenić. O rower oczywiście dbam. Jak do ocenienia tarczy korby trzeba więcej zdjęć proszę pisać. Pozdrawiam.

20200718_185724.jpg

20200718_185643.jpg

Napisano

Nic nie zmieniać poza łańcuchem. Blatu widac kawałek ( najbardziej zużywają się zęby na górze gdy ramiona korby są w poziomie - nie wiem jaki fragment pokazałeś ) ale jeśli reszta jest taka to jeździć i się nie martwić.

Napisano

Zrobiłem zdjęcie jak korba jest idealnie w poziomie , no i na ciemnym tle widać bardziej. Około 2/3 jeżdżę na środkowym blacie i tam nawet farba nie zeszła.

20200718_191551.jpg

Napisano

https://www.decathlon.pl/acuch-10-biegowy-light-id_8280937.html

pojawia się online często lub szukać obok siebie w decu.

lub :

https://allegro.pl/oferta/lancuch-kmc-x10-93-114-ogniw-10-rzedowy-9320672531?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=ZWVhOGRlMjctM2E0Zi00ZGNlLWExZjUtNjY0MmViOGE2MGQ4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=7293cf7d-e9b7-4f12-9fa0-75329c0235ad

W dniu 18.07.2020 o 17:43, wkg napisał:
Rozwiń  

o - to prawie ten sam co w decu . ( znajomy z resztą ostatnio kupował i obie płytki - zewnętrzne i wewnętrzne były ażurowe - nacinane - jak zwał tak zwał, bo L powinien mieć tylko wewnętrzne a EL wszystkie płytki drążone )

Napisano

Ale w Decu nie ma :( Zawsze był i nia ma :D To zamówiłem 3 i będę jeździł na 3. Właśnie nie wiem, czy ten w Decu to L czy EL i nie mam pojęcia jaka między nimi różnica - to chyba jedno i to samo.

Na tych czarnych też jeździłem - bez większej różnicy ale ostatnio jak zdjąłem łańcuch do szejka to mi wypadło takie ogniwko łączące boczne blaszki i już nie kombinuję. Z tymi srebrnymi "perforowanymi" nigdy mi się nic nie działo.

Napisano

O.k cena niecałe 100 do zaakceptowania , ale spinka czy pin ? Ten jest na pin więc czyszczenie łańcucha tylko szczoteczka do zębów i benzyna ekstrakcyjna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.