pjk77 Napisano 18 Lipca 2020 Napisano 18 Lipca 2020 Witam Dzisiaj jadę się przymierzyć do roweru Indiana storm x10. I do końca nie jestem przekonany do tej marki. Cena 4000 zł co dla mnie nie jest mało, nie chciałbym wtopić. Rower na ramie karbonowej, osprzęt wygląda ok deore i SLX , amor rock shox recon , zewnętrzne łożyska korby. Hamulce może do wymiany. Nie wiem tylko jak tam że sztywnymi osiami czy są te pełnoprawne 15 i 12 mam. Nie wiem też co to za karbon w takiej cenie może być. Może Ktoś mi coś podpowiedzieć? Ktoś może jeździ na takim? Sam pedałuje po lasach, szutrach i czasami wyjazd w tereny górzyste. Z góry Dziękuję za pomoc Przemek
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Lipca 2020 Mod Team Napisano 18 Lipca 2020 Jestem pozytywnie zaskoczony, bo rower ma sporo plusów ( wymienione na filmiku, więc nie będę powtarzał ). Na pewno plusem jest 5 lat gwarancji na ramę, co wcale nie jest oczywistością w przypadku ram karbonowych. Co do sztywnych osi, to nie musisz się martwić, bo są, tyle że nie w najnowszym standardzie ( boost ) - gdyby takie były, to już całkiem by mi kopara opadła
Blueforce Napisano 18 Lipca 2020 Napisano 18 Lipca 2020 Za tyle to myślałem, że używany. 4k za nowy karbon na takim osprzęcie? Rower bez konkurencji, do tego napęd 2x10 to imo lepszy wybór to xc niż 1x12 ( takie mają rowery Rockrider z Decathlon, także bardzo opłacalne) z najmniejszą zębatką 11, większa prędkość max, zrzucenie z przodu uratuje gdy zapomniałeś zmienić wcześniej, a na dodatek dużo tańsza kaseta ( ~150 zamiast 300 sram nx)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.