Skocz do zawartości

[Segmenty Strava w Edge 530] dlaczego niektóre nie działają ?

wkg

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki kłopot, że Segmenty Strava w moim Edge 530 nie działają poprawnie. Mam ze trzydzieści segmentów, połowa z nich działa jak trzeba a połowa nie. Gamin je widzi, są oznaczone jako aktywne ale nie działają. Podczas dojeżdżania do początku segmentu nic się nie dzieje, nie włącza się ekran segmentu - jakby ich nie było. Ta część która nie działa została dodana później. 

Mam połączenie z telefonem, trasy się rejestrują w GC, przenoszą do Stravy i TP  ale część segmentów jest zupełnie nieaktywna. Mocno to deprymujące bo jednak wiedza o tym, że jest się blisko swojego rekordu mocno dopinguje. 

Macie jakiś pomysł ?

Strava jakiś czas temu wprowadziła tzw. segmenty niebezpieczne (najczęściej zjazdowe, ale nie zawsze).

Takie segmenty się nie wyświetlają na Live Segments.

Background: jakiś czas temu jakaś babeczka pozwała Stravę (jak to w Ameryce często bywa), za to, że jej synek zabił się robiąc segment. Zjeżdżał z góry i zamiast patrzeć gdzie jedzie to patrzył na ekran czy jedzie na KOMa. bum...bęc...trach... 

Ale to nie są niebezpieczne segmenty - "Hazardous". Na przykład taki: https://www.strava.com/segments/13130105 - ostatnie co by o nim można powiedzieć to, że jest niebezpieczny. Jedziesz sobie po szczycie wału i jedyne ryzyko to że trawa wkręci się w napęd bo jest jej tyle że i wywrotka niczym nie grozi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...