Bonthyc Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Piszę z prośbą o pomoc w doborze nóżki do starego roweru holenderskiego Gazelle Simplex. Wielkość podstawy montażowej stopki wynosi w nim nietypowo 20x50mm. Przeważnie większość stopek ma szerokość podstawy wynoszącą 30mm. Rower ma koła 26". Wiem, że stopka Spanninga Libra jest oferowana w szerokości 2cm natomiast jest ona dosyć droga - koszt prawie 60zł na byłym portalu aukcyjnym. W specjalistycznych sklepach internetowych można znaleźć ją taniej ale dojdzie przesyłka i wyjdzie podobnie. Czy kojarzycie jakieś tańsze stopki o takiej szerokości platformy montażowej? Zdecydowana większość tych wystawionych na alle... nie ma podanej wymiarów platformy i można się tylko domyślać na podstawie zdjęć. Ewentualnie po głowie chodzi mi jeszcze zakup zwykłej taniej stopki i po prostu przycięcie jej diaksem... ale to raczej w ostateczności chciałbym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonthyc Napisano 27 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 Gdyby ktoś miał podobny problem - ostatecznie kupiłem stopkę montowaną za mufą suportu. Najzwyklejszą accenta za niecałe 17zł. Pasuje bez żadnego przycinania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.