smashsumthin Napisano 14 Lipca 2020 Napisano 14 Lipca 2020 Dzień dobry, przymierzam się do zakupu pierwszego roweru z prawdziwego zdarzenia. Mój wzrost to 181 cm, waga 120 kg. Chcę się poruszać na rowerze głównie po mieście i ewentualnie na ścieżkach w lasach. Zakup w celach rekreacyjnych / schudnięcia. Budżet 2500 zł. Wg mojego researchu odpowiednim rowerem dla mnie będzie Kross Trans 6.0. Podoba mi się w nim między innymi napęd planetarny schowany w piaście. Wg opinii w Internecie jest on prosty i mniej awaryjny niż napęd zewnętrzny. Chciałbym Was zapytać czy to dobry wybór? Oraz czy lepiej wstrzymać się zakupem roweru do jesieni / zimy? Słyszałem, że wtedy jest dużo taniej. Mam obecnie stary rower, więc nie spieszy mi się jakoś bardzo. Z góry dzięki za Waszą pomoc! Daniel
okobar Napisano 23 Lipca 2020 Napisano 23 Lipca 2020 teoretycznie jesienią powinny spaść ceny. Nie zawsze i nie na wszystko ale powinny. Szczególnie teraz bo w tym roku to jakiś boom w sklepach był, zupełnie jakby ludzie od kilku lat zbierali się na zakupy... Ale teraz nikt Ci nie powie, ze na 100% będą obniżki co do samego modelu - oglądałem, moja żona się na paliła na damkę, sam kupiłem trans 7. solidny rower, bez fajerwerków. chociaż mam wrażenie że ciut drogawy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.