gdzie.dalej Napisano 14 Lipca 2020 Napisano 14 Lipca 2020 Cześć jestem tu nowy, od pewnego czasu planuję wyjazd, nie jest to mój pierwszy, no chyba że nad morze Interesuje mnie czy ktoś jest wstanie opowiedzieć mi o rejsach z rowerem? Tj. dowiedziałem się o możliwości rejsu z przesiadką z Ostródy do Elbląga, ale przez telefon ciężko jest to dokładnie opisać, może był ktoś albo ma jakieś opinie/zdjęcia? Rozmawiałem też o rejsach Tolkmicko -> Krynica Morska i tu pojawił się problem usłyszałem że słaby sezon i rejsy mogą się nie odbyć, Orientuje się ktoś z Was jakie biura oferują przeprawy, lub czy jest alternatywa tj. objazd (trasa, szlaki) Marcin
c1ach Napisano 29 Lipca 2020 Napisano 29 Lipca 2020 Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale coś dodam. 2 tygodnie temu wróciłem z trasy której duża część wiodła szlakiem kanału elbląskiego. Zaglądnąłem do biura na pochylni Buczyniec, za odcinek Elbląg - Buczyniec (ok. połowa szlaku do Ostródy) 120 PLN, czas trwania 5 godzin. Osoba niepływająca będzie się nudzić. Odcinki między jeziorami nie są zbyt widowiskowe. Lepiej zrobić jakąś krótszą trasę statkiem, a resztę rowerem. Wzdłuż kanału jest szlak rowerowy, alternatywnie pominąć kanał i pojechać Ostróda - Iława - Kwidzyn - Gniew - Sztum - Malbork, odwiedzając wszystkie zamki krzyżackie, spać nad jeziorami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.