nossy Napisano 18 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Ogólnie chyba porównywanie sensy z tribanem jest nieco przestrzelone. Pamiętając ile kosztują to porównanie roweru do zaper...a z wozidłem wycieczkowym. Wszystko zależy od oczekiwań- chcesz poczuć magię szosy, poczuć jej lekkość, pocisnąć trochę bierz sensę. Przyszłościowo wsadzasz jakieś lżejsze koła i jest już bardzo dobrze. Chcesz się powłóczyć po okolicy w spokojniejszym tempie, zjechać z asfaltu na szutry to bierz tribana. To rower nastawiany na turystykę i nawet lepiej się spisze z szerszymi oponami na asfalt/szutry. Być może tarczówki są lepsze na mokrym zjeździe, ale co Cię taki triban umęczy pod górę to Twoje. Mam szosę na tarczach, mam szosę na szczękach 105 i jakoś nie odczuwam potrzeby posiadania tarcz w powiedzmy głównym/pierwszym sprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 18 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Ja podobnie. Miałem szosę na szczękach, teraz mam szosę na hydraulicznych tarczach i przy wyborze kolejnego roweru rodzaj hamulców na pewno nie będzie kluczowym kryterium (a mieszkam w Krakowie i jest gdzie robić przewyższenia). Tarcze w szosie są w tym kraju po prostu "modnym dodatkiem", przydatne dla kogoś kto jedzie na trening niezależnie od warunków atmosferycznych - zresztą wolę chyba "nie mieć hamulców" na mokrym niż słuchać tego pisku. Swoją drogą większość osób, które znam a kupują szosy na tarczach to ludzie przesiadający się z mtb i totalnie nie znający specyfiki jazdy szosą Wybór pomiędzy sensą z klasyczną geometrią i pełną 105 r7000 a mega-endurance, ciężkim, budżetowo budowanym tribanem, który wygląda jakby go siekierą formowali jest dla mnie oczywisty *wiadomo również, że hamulce w tribanie to nie hydraulika i brakuje dość istotnego elementu przy rowerach na tarczach jak sztywne osie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu76 Napisano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Bardzo dziękuję Wszystkim za pomoc , trochę już się dowiedziałem na temat rowerów szosowych , jutro pojadę prawdopodobnie po tą sensę Rzuccie jeszcze proszę tylko okiem na aukcje u tego sprzedawcy czy coś jest jeszcze lepszego od sensy do kwoty 4tys no może 4.500 Jest to po drodze także mogę tam wjechać jak by coś było https://www.olx.pl/oferty/?search[user_id]=8515523 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu76 Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Panowie ile to cudo może być warte ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Co najmniej 6 letnie pro sl, ogólnie rose ma bardzo fajne, ładnie wykończone ramy. 10s 105 5700, kółka dt1800 jakiejś starszej generacji Zakładając, że wszystko z nim to dałbym za to max 2600-2700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachu76 Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Właśnie kolega zakupił i zapłacił za niego 2500zł , chciałem go kupić ale rama 59 a ja ma wzrostu 180cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Z tego co kojarzę to tam "rozmiar 59", nie oznacza 590mm ett, zwykle coś koło 570 (do zmierzenia). Ewentualna wymiana mostka i powinieneś się dopasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.