Masu91 Napisano 13 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 Cześć, Po latach prób, udało mi się przekonań moją partnerkę do zakupu roweru i wspólnych wycieczek. Jest to dla mnie o tyle duży sukces, że zrezygnowałem z przekonywania jej do konkretnych konstrukcji (uważam, że rower crossowy lub mtb w naszych kaszubskich terenach sprawdziłby się lepiej niż trekking) i poszukuję dla niej czegoś do 1800zł maksymalnie. Może to być rower używany jeśli mogę dostać w tej cenie coś na lepszym osprzęcie i w nienagannym stanie. Ważne jest aby rama była damska (górna rura wygięta), dlatego wiele modeli odpadło. Problemem jest rozmiar ramy. Byliśmy ostatnio w Decathlonie przymierzyć Rometa Gazelę 1, którego mieli w rozmiarze M i narzeczona stwierdziła, że wolałaby raczej nieco większy rower. Ja uważam, że ramy pokroju 19" powinny wystarczyć, ona się upiera na rozmiarze L/21" który wydaje mi się, będzie za duży przy wzroście 176cm. Zresztą jak dla mnie geometria ramy Gazeli 1 może być całkiem inna niż Krossa Trans 3.0, który jest na naszym celowniku i może się okazać, że jego 19" będzie większe niż M w Gazeli 1. A może macie jakiś lepszy pomysł niż ten model? Z góry dzięki za pomoc i rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi