regit66 Napisano 9 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2020 (edytowane) Witam Posiadam stary rower wheler buddy 04, na obręczach 26" 3 x7 na wolnobiegu. Ogólnie napęd obecnie nadaje się na śmietnik, i tu moje pytanie czy warto zainwestować trochę grosza, czy szukać nowego. Ogólnie to planuje zakup takich części: Manetki : acera stm390 3/9 Przerzutka tył: alivio-rd-m3100-9rz-sgs Łańcuch: shimano-deore-cn-hg53 Korba: acera-9rz-fc-mt300-44x32x22, myślałem też nad jakimś 2 rzędowym. suport: SM-BB52 BSA Kaseta : shimano-kaseta-hg201-9-rzedow-11-34-acera Planowałem dodatkowo wsadzić tu koła 27,5 , wejdą bez problemu. wtedy nowe felgi + hamulce tarczowe. Co Wy na to czy gra warta świeczki czy nie warto się w to bawić, ogólnie rama jest w bardzo dobrym stanie. Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2020 przez regit66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Czyli zastanawiasz się czy wymienić "wszystko" w rowerze? Nie warto, taniej kupić nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regit66 Napisano 12 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Dokładnie, tak. Dlaczego uważasz że nie warto? Wkładając nowe części zyskuje tak jakby nowy rower i mam dowolność tego co tam wsadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2020 W dniu 12.07.2020 o 15:08, regit66 napisał: Wkładając nowe części zyskuje tak jakby nowy rower Otrzymujesz "rower" złożony z kilkunastoletniej ramy nie najwyższych lotów, gumnianego widelca, kół w powoli zapominanym standardzie i na osprzęcie ze średniej półki. Jeśli chcesz to sobie składaj ale pieniędzy w to wrzuconych nigdy nie odzyskasz. W dniu 12.07.2020 o 15:08, regit66 napisał: i mam dowolność tego co tam wsadze. To może mieć znaczenie kiedy składasz coś unikatowego a nie wrzucasz osprzęt alivio/acera do starego mtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi