Mod Team durnykot Napisano 9 Sierpnia 2020 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2020 Takie pytanie mam- czy ktoś może mi wskazać, w którym miejscu Pan Prezes Krossa mówi, że chce uruchomić produkcję napędów? Okulary mi parują i nie widziałem takiej wzmianki.
MaxCava Napisano 9 Sierpnia 2020 Napisano 9 Sierpnia 2020 6 godzin temu, przemeg napisał: Od kiedy to duże firmy kupują coś na Ali? Na portalu Alibaba ( hurtowym odpowiedniku Ali ) nie wiem jak teraz, ale jeszcze niedawno zawieranych było ponad 1/3 światowych kontraktów między Chinami a resztą świata.
Galvatron Napisano 9 Sierpnia 2020 Napisano 9 Sierpnia 2020 Godzinę temu, mrmorty napisał: dla mnie Kross to synonim parcia prezesa na kasę. Ma kilku dobrych fachowców którzy zaprojektowali mu od podstaw ramy o geometrii zjazdowej, ramę XC dla Majki i... długo długo nic... Mogliby śmiało konkurować z zachodnimi markami ale był jeden warunek - węgiel. Ale nie, lepiej zarabiamy na rowerach średniej półki, po co się wysilać itd. Seria Vento - 2019 Modele chyba 9 lub wyżej. Owszem rower wyprodukowany, sprzedany, ale hak tak nietypowy że w zasadzie zamiennika brak a części u producenta nima. Dwóch moich znajomych przez to miało prawie cały sezon w plecy zanim znaleźliśmy kogoś kto ogarnie taki hak na wykrawarce. Co dalej - kupić rower z autorskim napędem i pauzować bo brak np przekładni? Węgiel to moim zdaniem mniejszy problem. Taki Moon 3.0 czy Earth TE ma fantastyczny stosunek cena/wyposażenie (do Moona wystarczy dokupić lepsze koła i za ok. 16-17K mamy pełny wypas), ale co z tego, skoro ze świecą szukać recenzji/testów, zwłaszcza niezależnych. Aktune rowery górskie Krossa prawie nie istnieją w branżowej prasie. Do tego nie ma możliwości samodzielnego sprawdzenia sprzętu. Na jakiej więc podstawie mam wybrać ich rower zamiast sprawdzonej konkurencji?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.