kanto Napisano 6 Lipca 2020 Napisano 6 Lipca 2020 Witam, mam duroluxa niby z roweru z roku 2018/2019 ośka 110x15 skok 170 w którym mam tylko jedno pokrętło pokrętło tłumienia i jedno odbicia, na boku goleni pisze RC | AIR ale w internecie nie mogę w ogóle znaleźć tego modelu, czy takie modele powstawały ? Dodatkowo pokrętło tłumienia cały czas się kręci i nie ma "klików", czy ten model "tak ma" ? Cytuj
uzurpator Napisano 6 Lipca 2020 Napisano 6 Lipca 2020 Masz pokrętła kompresji ( C ) i powrotu ( R ). Powrót jest na dole goleni i we wszystkich suntourach które miałem klików tam nie było. Kompresja jest na górze ( wolna kompresja, tak na marginesie ) i tam zależnie od modelu, czasem jest, czasem nie ma. Poza tym SR robi w wuj OEMu i jeżeli OEM sobie życzy, to robi się model którego nie ma w katalogu. Czasem te amory wypływają na rynek konsumencki - tak jak całkiem niedawnio AIONy na allegro za ~600zł. 1 Cytuj
kanto Napisano 6 Lipca 2020 Autor Napisano 6 Lipca 2020 (edytowane) Rozumiem, dziękuje za fachową odpowiedź. W moim przypadku jest tak, że kompresję można kręcić do nieskończoności i nic nie klika(ale sama regulacja działa i utwardza bądź zmiękcza amor), czy tak ma być, ewentualnie czy można "przekręcić" i coś zepsuć? Edytowane 6 Lipca 2020 przez kanto Cytuj
uzurpator Napisano 6 Lipca 2020 Napisano 6 Lipca 2020 Nie powinno być możliwe kręcenie bez końca. 1 Cytuj
ACTIVIA Napisano 6 Lipca 2020 Napisano 6 Lipca 2020 @kanto wyciągnij tłumik i zobacz czy na złączu rurek ci się nie poluzowały 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi