wisnia723 Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Na wstępie witam wszystkich forumowiczów i proszę o poradę w wyborze roweru. Od dwóch tygodni staram się wybrać dla siebie jakiś rower ale mam kompletny mętlik jeśli chodzi o dobór ramy. Mam 172 cm wzrostu, przekrok 75 cm. Wg obliczeń najlepsza rama dla mnie to 18" ale nigdzie nie znalazlem roweru w takim rozmiarze. Najchętniej kupilbym trekking lub crossa do 1400 zł. Rower do jazdy do pracy w mieście i na krótkie wycieczki z dzieckiem w foteliku raczej po asfalcie, leśnych ścieżkach. Dziś przymierzyłem Waganta 1 19" i rower wydawal mi się za duży. Stojąc lekko dotykałem ramy. Z wejściem na niego też nie było jakoś lekko. Sprzedawca natomiast twierdził, że rower jest ok bo 17 miałaby za krótką ramę poziomą. Sklepy internetowe też raz podają 17"a raz 19 przy moim wzroście. Jaki rozmiar wg Was będzie lepszy? Może jakiś konkretny model? Chętnie przymierzyłbym się w salonie, ale w Łodzi wymiotlo chyba ze sklepów wszystkie rowery w małym rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Lipca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Szukaj 17", bo 19" to za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisnia723 Napisano 8 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2020 Dzięki za odpowiedź. I jeszcze jedno pytanie co myślicie o tym rowerze Vigaro? Wyposażenie jak na tą cenę chyba jest całkiem niezłe. Znalazłem tez w podobnej cenie Kross Trans Pacyfic 17" Który waszym zdaniem lepiej wybrać? https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-28-vigaro-27-bieg-8681071678?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi