BratniaDusza Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Zamontowałem nowe okładziny do hamulców tarczowych Shimano. Zrobiłem reset bloczków i regulację hamulca względem tarczy i nadal ociera. Czy może być tak, że okładziny przestaną odzierać po kilku km? Nie jest to jakieś mocne ocieranie ale jednak wydobywa się delikatny dźwięk i zastanawia mnie czy to wina okładzin czy raczej tarcza krzywa? Na starych okładzinach tego problemu nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 No to zobacz co obciera, nikt tego z fusów nie wywróży. Zakręć kołem, popatrz na zacisk i będziesz wiedział czy to tarcza jest krzywa czy zacisk źle ustawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 1. Możliwa krzywa tarcza. 2. Niedokładna regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi