Skocz do zawartości

[Piasta tylna] Którą wybrać?

Jurek63

Rekomendowane odpowiedzi

Żywot tylnej piasty dobiega końca.Stoję przed wyborem nowej. Shimano Deore Xt fh-800 32 h  CenterLock QR lub  Novatec D032sb 32 Qr.Która z nich?Za sh*tmano przemawia waga i centerlock, novatec to cztery łożyska maszynowe i podobno trwałość.Tak szczerze to novateca nigdy nie miałem i jest to dla mnie niewiadomą,pomijając opinie z netu.Starą piastę serwisowałem pierwszy raz po trzech latach jazdy, i byłem mile zaskoczony.Smar praktycznie nie zmienił koloru, wszystko wyglądało ok,konusy,miseczki bez oznak zużycia.A to tylko bidna  rm-66.Teraz już porobiły się wżery w konusach,miski też noszą ślady zużycia.To kochani którą brać.A może Deore? Połowę tańsza.

• 2 tygodnie później...

Lżejsza trochę, ( do sprawdzenia ) kilka lat, a być może dużo więcej święty spokój. Nie trzeba zaglądać do środka. Części dostępne, że bębenek padnie to szanse bliskie zeru, a konusy w odróżnieniu od tańszych modeli ma cbn czyli te lepsze. I porzadnie uszczelniona ( wersja bez A ) I tania.

Godzinę temu, SoloTM napisał:

Lżejsza trochę, ( do sprawdzenia ) kilka lat, a być może dużo więcej święty spokój. Nie trzeba zaglądać do środka. Części dostępne, że bębenek padnie to szanse bliskie zeru, a konusy w odróżnieniu od tańszych modeli ma cbn czyli te lepsze. I porzadnie uszczelniona ( wersja bez A ) I tania.

dzieki za odpwoiedz, bom zielony w temacie. jezdzilem na 475, teraz mialem d041/032 i wszyscy tak zachwalaja maszynowe lozyska ze latwe do wymiany, ze zastawiam sie nad zaletami kulek od shimano . jakbys nie bral pod uwagi ceny, to kupowalbys te deore?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...