Kakadu90 Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Witajcie. Otrzymałem rower Kross Hexagon V2 i wszystko jest w nim ok, oprócz luzów które przedstawiam na filmiku. W naprawach nie jestem doświadczony, ale chciał bym zrobić to samemu. co trzeba zrobić, aby naprawić usterkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Generalnie ( jak wszystko jest kompletne ) to luzujesz boczne śruby mostka i dokręcasz ( nie za mocno - z wyczuciem ) śrubę znajdującą się na korku/kapslu sterów ( ta u góry ). Dokręcasz tak, żeby nie było luzów i jednoczesnie żeby kierownica lekko się kręciła. Po czym ustawiasz idealnie na wprost kierownicę i dokręcasz boczne śruby mostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 A ja bym jednak otworzył stery i obejrzał łożyska, bo takie luzy, że lata wszystko jak sworzeń w wołdze, może oznaczać, że rozsypały się wianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.