Gość Napisano 2 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 W końcu zabrałem się za starą ramę, którą kiedyś tu wklejałem (26'' polski stalowy "full" tak z 2000roku). Całą rozebrałem, wyczyściłem, wkręciłem nowy suport na kwadrat. W sumie prawie cały osprzęt mam z kilku różnych rowerów, brakuje mi tylko tylnego koła z wolnobiegiem/kasetą 7 rzędów. I tu pytanie - na razie nie chcę pakować ani grosza w ten badziew do czasu gdy nie przejadę na nim te parę km wokół komina. Mam koło z torpedo i 1 rzędową korbę na kwadrat i zastanawiam się, czy gdy coś takiego wkręcę, to nie zabiję się na pierwszym metrze jazdy (rozstaw piast się zgadza i przykręcanie na nakrętki kół również :P). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 2 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Pozostaje kwestia napięcia łańcucha bo haki nie dają możliwości regulacji odległości koła ( napięcia łańcucha ) Jak się wstrzelisz z odpowiednią długością ( totolotek ) to będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 będę jutro próbował coś lepić jak coś to dam zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lomeltor Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Napięcie łańcucha to jedno, jeszcze musi zgrać się łańcuch z zębatkami. Jak na torpedo masz grubą zębatkę założoną to i łańcuch musi być szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2020 Nie no spoko spoko - mam i łańcuch 1 i przednią zębatkę szeroką i tylną na torpedo. Akurat przez ostatnie pół roku miałem w rękach więcej starych rowerów niż nowych. Wszystkich dziadków na osiedlu naoliwiłem i powymieniałem im wianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Dzisiaj po oględzinach ramy i kół załamałem ręce (jednak osie za wąskie), machnąłem na wszystko, zapakowałem do wora i wystawiłem przy śmietniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi