Skocz do zawartości

[opony, trekking] Michelin Protek Cross czy Continental Ride Tour

Cedalt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry wszystkich.

Przejrzałem forum wzdłuż i w szerz w poszukiwaniu informacji, która pomogła by mi dokonać wyboru, ale im dalej, tym wydaje mi się, że tym mniej wiem. Chciałbym zakupić opony trekkingowe 28 x 1.6 do jazdy czysto turystycznej po asfaltach i ewentualnie utwardzonych drogach leśnych i szutrach. Mam też na bagażniku nieduże sakwy. Ważne by opona miała ochronę antyprzebiciową, pasek reflex i nie toczyła się jak czołg. Budżet mam nieduży, więc odpadają wszelkie drogie Schwalbe Marathon (chociaż raczej bym się nie zdecydował z racji ostatnich mieszanych opinii na ich temat). Waham się przed wyborem pomiędzy:

1. Continental Ride Tour Reflex
  2. Michelin Protek Cross Reflex

Bardzo proszę o rady, nie wykluczam innych modeli, nawet trochę droższych, jeżeli argumenty będą przemiały na korzyść innych.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Wybrałem Continental Ride Tour Reflex. Faktycznie rower trochę gorzej się prowadzi, im szybciej, tym delikatnie większy opór w kierownicy przy jeździe, ale mam wrażenie, że opony jadą pewniej. Przejechałem się po lesie, po delikatnym piasku, jak i po szutrze i jestem bardzo zadowolony. Dobrze trzymały się drogi. Czuć, że nie są do ścigania się, ale nie po to je kupiłem. Na moje potrzeby się sprawdzają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...