Skocz do zawartości

[Suport, korba] Kross Evado 2.0 2018

Mateusz750

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Posiadam rower wyżej wymieniony w tytule. Rozmiar ramy XL. Chciałbym wymienić suport (FP-B902) i korbę (SR Suntour 48-38-28Tx170mm) na nowe. Fajnie jakby ktoś polecił jakieś modele w niedużych pieniądzach, gdyż nie znam rozmiaru suportu i nie wiem za czym się rozglądać. Pozdrawiam.

Napisano

Długość osi suportu dobiera się do korby. Do Twojej obecnej np jest 122,5 mm. Mufę masz BSA o szerokości 68 mm, czyli standardową. Wybierasz sobie korbę i do niej dobierasz nowy suport i już. Pamiętaj tylko, że gdybyś chciał zmienić wielkość tarcz to najlepiej byłoby też zmienić przednią przerzutkę.

No i skąd ta zmiana?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dzień dobry, to mój pierwszy post na forum, podepnę  się pod temat, i takie mam pytanie, czy do Evado 5 też muszę kupić suport 68-122,5 mm, korba zostaje ta sama ???

Napisano

Wybawco !!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki wielkie, już miałem rower rozbierać, ale mówię, zajrzę na forum, może nie oleją nowego nieogara i ktoś się zlituje i odpisze, uświadomi......

Zamówienie złożone.

1 minutę temu, SoloTM napisał:

Tak, długość osi 122,5 mm ( Shimano 123 mm )

A ten wymiar 123 mm, to co to takiego, bo już zamówiłem 122,5 ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...