Ashido Napisano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Zazwyczaj korzystam z odzieży MTB, która jest luźniejsza od takich typowych ubrań rowerowych. Po prostu nie lubię obcisłych koszulek, a raczej w ogóle obcisłych ubrań. Teraz rozglądam się za czymś nowym i tak się zastanawiam, czy inni mają coś ciekawego w ofercie. Jeszcze interesujące są koszulki piłkarskie, chociaż nigdy takiej nie miałem to materiał wydaje się dosyć odpowiedni, jeśli ktoś chce coś luźniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 A może tak po prostu wziąć rozmiar większą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Jak nie potrzebujesz kieszeni to kup zwyczajną koszulkę funkcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Ja bym poszedł o krok dalej, i zastanowił się, czy gacie jeszcze będą potrzebne - wystarczy wziąć coś o kilka rozmiarów większego ( np. po koszykarzu ) A poważniej : luz nie zawsze jest dobry - np. w leśnym gąszczu łatwo by było pozbyć się odzieży ( znam to z autopsji ) Całkiem poważnie : lepiej się skupić na odpowiednim rodzaju materiału, a rozmiar zostawić na koniec ( zakładając w miarę typowe gabaryty kupującego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Dodam, że koszulki kolarskie są dłuższe z tyłu- podczas jazdy w pochyleniu w normalnej mogą być odsłaniane plecy. PS dla kilkunastu watów, które obwisłe ubranie zabiera przy ~30 kmh warto przyzwyczaić się do przylegających, nie obcisłych jak strój lateksowy, ale po prostu nie łopoczących na wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Myślisz, że to jest kilkanaście W ? Jeżdżę w raczej luźnych ale jestem ciekaw czy ktoś to badał ... fajnie wiedzieć ile się traci : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 Preferuje luzne (głównie biegowe bo mam ich sporo), ale jak czeka mnie deko jazdy po szosie pod wiatr to biore bardziej obcisłe. Po co dodatkowy spadochron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubo1313 Napisano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Hej, Luźna koszulka nie koniecznie musi oznaczać powiewający na wietrze żagiel, a zwróć uwagę na ciuchy do enduro (rowerowego Cena trochę zbija zainteresowanie ale sprawdź:https://rocday.com/sklep/?page=20&lang=0&prod=127 Mam dwie bluzy kupowane kilka lat temu i cały czas są ok. Druga opcja to koszulki do turystyki - używam https://www.######simo.pl/progress/ss-skipper-man/237218/?meskie=1 i dla mnie to mega opcja (koszulka jest jednak bardziej obcisła). Pozdrawiam Witek Edytowane 30 Czerwca 2020 przez jakubo1313 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radko10 Napisano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 @wkg Tak zbadano to i nie bez przyczyny kolarze zawodowi jeżdżą w obcisłych strojach. Więcej są już firmy które za rozsądne pieniądze uszyją Ci strój tzw. areo na rower TT ze specjalnego materiału po zeskanowaniu twojego gabarytu. Nie przytoczę konkretnych liczb ale na kanale GCN było parę odcinków na ten temat. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 1 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Jeśli ktoś szuka koszulek nie stricte kolarskich (naciągniętych, obcisłych) a w kroju odrobinę luźniejszych to trzeba szukać modeli z opisem regular a nie fit. Takie koszulki ma w swojej kolekcji m. innymi craft i chyba Rogelli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 29.06.2020 o 22:22, wkg napisał: Myślisz, że to jest kilkanaście W ? Jeżdżę w raczej luźnych ale jestem ciekaw czy ktoś to badał ... fajnie wiedzieć ile się traci : ) Nie do końca "luźne ciuchy" ale przy 35kmh wychodzi +/- 25w na kasku, koszulce i spodenkach Edytowane 1 Lipca 2020 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Lipca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2020 Jak ktoś nie chce obcisłych, to może spróbować szybkoschnących ciuchów do biegania ( np. Kalenji ) - koszulki są OK, choć można pewnie zebrać więcej owadów na klatę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi