BetiO Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Hej, to mój pierwszy post na tym forum ale już nie raz Wasze odpowiedzi w innych wątkach mi bardzo pomogły: Mam rometa sport z 89’ - rama, widelec, mostek i kierownica - mam też oryginalny osprzęt. Chciałabym jednak zamiast oryginalnego osprzętu użyć, na ile to możliwe, bardziej nowoczesne rozwiązania tj: - zastosować klamkomanetki - obręcze stożkowe - nowe hamulce - nowe przerzutki i nowy napęd samodzielnie na oryginalnych podzespołach dokonałam renowacji rekorda, karata, wigry, waganta i bratka w tym wypadku jednak chcę zaszaleć i zamiast renowacji - uwspółcześnić klasyka ramę będę malowała i odtwarzała oryginalne oklejenie ale to właściwie tyle co chcę zachować z oryginału. powiedzcie mi czy to co planuje jest w ogóle możliwe? jeżeli tak - to jaki osprzęt mogę wsadzić (grupa napędu, hamulce itd) podpowedzcie proszę jakie rozwiązania byłyby tu dobre (nie ma dla mnie znaczenia koszt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Wiesz, że to kompletnie, ale to kompletnie nieopłacalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiO Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Wiem i jak pisałam - nie ma to dla mnie znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 (edytowane) To włóż sobie jakąś campę, np. srebrnego centaura. "Plastikowe" grupy shimano wyglądają na retro sprzęcie jak...źle Z hamulcami może być problem - nie wiem jak jest akurat w tym modelu ale duża część starych ram wymaga szczęk z dużym zasięgiem Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi