a4ry Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Pytam, bo nie usnę... Wymieniłem napęd i między innymi wleciała korba Claris Fc-R2000 i suport BB-RS500. Pierwszy raz montowałem Hollwtecha. Obejrzałem paręnaście filmików. We wszystkich korba wsuwała się w suport gładko. U mnie suport wkręcił się elegancko ale miałem duży problem żeby wcisnąć korbę. Przy lekkiej perswazji gumowego młotka, wszystko wyłożyło się jak trzeba i działa chyba idealnie. Nie daje mi jednak spokoju, że musiałem wbijać młotkiem, tak jakby wałek był bardzo ciasno spasowany. Czy to normalne, czy coś źle zrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Normalne. To ma być na wcisk, a nie luźno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Na wcisk, rozumiem, ale rękoma nie młotkiem :), przynajmniej tak mi się wydaje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 To jeszcze sprecyzuj, czy tym młotkiem wystarczyło lekko puknąć (tak jest u mnie), czy musiałeś walić na chama (wtedy to faktycznie problem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Żeby przeszło przez suport leciutko ale żeby korba doszła do suportu już trochę mocniej. Oczywiście tam nie ma miejsca na bardzo mocne uderzenia bo lakier, bo łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 To normalne że czasem trzeba stuknąć. Jeździć nie przejmować się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 Dzięki uratowałeś mi noc!!! Chodzi pięknie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.