sqrll Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Witam, Chciałem się zapytać co sądzicie o rowerze GT Avalanche Comp 2020 29"? Rower generalnie służyłby do "lekkiego downhillu" - zjazdu z górki, dropy do 1,5 m w dół. Jeśli nie to co innego w kwocie do ok. 3000zł? Edytowane 27 Czerwca 2020 przez sqrll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Dropy 1,5m na rowerze do xc? Do tago uginacz zamiast amora... A ząbki ubezpieczone masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqrll Napisano 3 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 W dniu 27.06.2020 o 23:26, Alsew napisał: Dropy 1,5m na rowerze do xc? Do tago uginacz zamiast amora... A ząbki ubezpieczone masz? Jakbyś zobaczył mój aktualny rower to i taki byłby w porządku. Wiem, że te rowery się nie nadają do tego i mogą się zepsuć itd itd ale szukam czegoś taniego na czym można jakoś poskakać przez 1-2 lata nie wydając fortuny. Poza tym nie wydaje mi się, że drop 1,5m ( nie na płasko ) jest czymś super wymagającym. Masz może jakieś zacznie lepsze propozycje do około 4000 bo w każdym rowerze za taką cenę nie widzę nic szczególnie lepszego za co warto by dopłacać, ale się na tym dobrze nie znam dlatego się pytam tutaj. W dniu 27.06.2020 o 23:26, Alsew napisał: Do tago uginacz zamiast amora Co masz na myśli? Przedni amortyzator kompletnie się nie daje czy chodzi ci o to co z tyłu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 6 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Do takich zastosowań potrzebujesz roweru typu Dartmoor Hornet z widelcem na golenicha grubszych niż 32mm (np. Suntour Aion). Przy Twoim budżecie w grę wchodzą głównie rowery używane. Amortyzator w tym GT to atrapa za ok. 300 zł, która przy ostrej jeździe szybko się posypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 6 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Do takich celów to tylko używki. Poszukaj może jakiegoś sprawnego Stinky to się przynajmniej nie rozpadnie, coś w tym stylu:https://www.olx.pl/oferta/rower-kona-stinky-dh-fr-fox-rock-shox-domain-xt-nowe-hamulce-CID767-IDF2Mmw.html#fdea1f48e5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi