Marcin5o3 Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Witam, nie wieszajcie na mnie psów jeżeli zamieszczam to nie tu gdzie trzeba miałem ostatnio wypadek na rowerze i konsekwencja jego oprócz pościerania jest urwana korba pedału (tak to się chyba nazywa ?) . Moje pytanie czy jestem w stanie to sam naprawić ? W serwisach kolejki na 2 miesiące .. w załączniku fotka. Z góry dzięki za jakieś porady I drugie zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Kupić klucz do suportu, suport i ściągacz do korby. Wykręcić stary suport, wkręcić nowy, założyć korbę, jeździć. Każdy średnio (a nawet słabo) uzdolniony mechaniczne facet jest to w stanie zrobić bez większych problemów. (a jeszcze jedo - częściej myj napęd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5o3 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Dzięki kolego A jeszcze tylko się zastanawiam czy nie powinno być tam jakieś nakrętki na korbie samej , czy czegos nie zgubiłem? bo mam tylko to co na zdjęciach żadnych śrub , nakrętek dodatkowo nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Masz urwaną śrubę dociągającą korbę do suportu . Po drugiej stronie masz taką samą, możesz wykręcić i zobaczyć jak wygląda. Jeśli CI się uda możesz wykręcić śrubę jakimś wykrętakiem po wcześniejszym nawierceniu , jeśli się nie uda to wymiana suportu. Do wymiany suportu potrzebujesz taki zestaw kluczy https://archiwum.allegro.pl/oferta/klucz-do-suportu-na-kwadrat-shimano-sciagacz-korby-i6610863207.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.