ostry2407 Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 model FS-RVL-RC-A2 Mam pytanie odnośnie serwisu 0. W manualu wyczytałem że do gąbek jest olej 5w (dałem 15w bo taki miałem) a do lag idzie po 10ml. 0w30 (dałem 15w) i czy zamawiać 5w i 0w30 czy na spokojnie przy następnym serwisie to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 W 35 milimetrowcach RS używasz zarówno do gąbek jak i do goleni i olej 0W30. Do sprężyny i pod uszczelki kurzowe smar Dynamic Seal a do tlumika (tam MC jest zdaje się) oryginał 5WT lub o mniejszej lepkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Koledze chodzi o to czy może zostawić 15w do następnego serwisu, bo takiego nalal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Na własną odpowiedzialność może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 a coś może się stać bo twoja odpowiedz jest jak z horroru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Chodzi właśnie o to, że nikt odpowiedzialny nie zagwarantuje Ci, że się nic nie stanie. W jakimś konkretnym celu producent zaleca olej o 2x większej lepkości. A co się może stać? Wystarczy sobie odpowiedzieć na jedno proste pytanie - po co ten olej tam w ogóle jest. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 ok. to zamówię i zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 30 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Olej przyszedł i już wymiana dokonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi